Annons

Efter sju timmars tystnad: Pressträff imorgon

Publicerad 26 juli 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Den krispräglade dagen inleddes med att Alliansen meddelade att de kommer väcka misstroendeförklaring mot tre ministrar.
Foto: Erik Simander / TT
Den krispräglade dagen inleddes med att Alliansen meddelade att de kommer väcka misstroendeförklaring mot tre ministrar. Foto: Erik Simander / TT

Under hela onsdagen satt statsminister Stefan Löfven instängd för samtal med ett antal ministrar i Rosenbad.

Krissamtalen på regeringskansliet hade sin upprinnelse i Alliansens utspel samma morgon. På en presskonferens vid niotiden meddelade de att de ämnar väcka misstroendeförklaring mot tre tunga ministrar.

Annons

Kravet lär ha kommit som en smärre chock för statsministern. Att offra infrastrukturministern hade varit en sak - men att därutöver tvingas agera angående ytterligare två ministrar - vilka dessutom hör till regeringens mest populära - var enligt källor till Svenska Dagbladet och SVT tämligen oväntat.

Eftermiddagen löpte på utan ett ord från regeringen.

Journalister, politiska kommentatorer och en nyfiken allmänhet stod och trampade i flera timmar utanför Rosenbad i väntan på ett uttalande, och i medier spekulerades det under tiden vilt kring hur dagen skulle sluta.

Annons

Enligt källor till både SVT  och Svenska Dagbladet diskuterade statsministern och hans förtrogna huruvida regeringen skulle avgå redan samma dag.

Ifall så sker är Alliansen redo att ta över, rapporterade Aftonbladet och hänvisade till regeringskällor.

Efter sju timmars tystnad dök så en äntligen en presschef upp framför den otåliga skaran utanför Rosenbad.

Sedan lades den dagen till handlingarna.

Jenny Strindlöv
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons