Annons

Liljegren till final utan stigbygel

Sport Stor dramatik på SM i Sundbyholm.
Sport • Publicerad 31 juli 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Sandra Liljegren och Dudok, här på Falsterbo Horse Show för några veckor sedan, hade en händelserik helg på SM i Sundbyholm. Foto: Johannes Höghäll Johnsson/Arkiv
Sandra Liljegren och Dudok, här på Falsterbo Horse Show för några veckor sedan, hade en händelserik helg på SM i Sundbyholm. Foto: Johannes Höghäll Johnsson/Arkiv

Det blev stor dramatik för Sandra Liljegren och Dudok redan i andra kvalomgången. Höger stigläder brast över fjärde hindret vilket medförde att hela stigbygeln föll av och plötsligt gick det från hoppning till balanskonst.

– Jag tänkte ”skall jag ge upp?”. Det är en svår bana med två stigbyglar och det kändes som en omöjlighet med en. Men jag klamrade mig fast, berättar Liljegren.

Annons

Och inte nog med att Sandra Liljegren klamrade sig fast, det blev bara ett nedslag för Liljegren och Dudok. På 1,55 i finalen blev det tyvärr tolv fel vilket gjorde att chansen till placering försvann.

– Jag är ändå nöjd med insatsen men i sista rundan blev det lite för mycket fel för att jag skall kunna vara helt nöjd, säger Liljegren som också red Mellbys Lukas respektive Flashback i kringklasserna.

– Nu får hästarna vila några dagar och så blir det nationell tävling i Älmhult om två veckor, säger Sandra Liljegren.

För Elin Sjögren var det också snubblande nära framgång men det ville sig inte riktigt.

– Det var första gången ”Wille” (West Side River) gick så högt, säger hon.

Sjögren lyckades med konststycket att kvala in två hästar (West Side River och Carusa) bland de 20 som fick vara med i finalen. Men väl där tvingades hon välja.

– ”Wille” var någon placering bättre och jag hade ändå som plan sedan tidigare att välja honom. Carusa gick lite högre i Falsterbo, berättar Sjögren, som är på tillfällig visit hemma i Hemmeströ.

– Jag är bara nere och vänder, i helgen skall jag upp till Sundbyholm igen för Sundbyholm Summer Games.

SM-guldet togs hem av Irma Karlsson/Ida vd Bisschop, Bollnäs. Fast en titel lyckades ändå Skyrup vinna och kanske kan man misstänka att Sandra Liljegrens förflutna som höjdhoppare spelade in där.

– Jag vann Sundbyholmsmästerskapen i tvåbenshoppning utan häst. Det var bara jag och en massa killar med, skrattar Liljegren.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons