Annons

Viklund i NM-topp inför terrängen

Sport • Publicerad 5 augusti 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Niklas Lindbäck och Focus Filiocus red som sista ekipage, utom tävlan, i den tvåstjärniga klassen för att få nyttig träning inför EM i Polen. Foto: Marika Höghäll
Niklas Lindbäck och Focus Filiocus red som sista ekipage, utom tävlan, i den tvåstjärniga klassen för att få nyttig träning inför EM i Polen. Foto: Marika Höghäll

EM-ryttaren Louise Svensson Jähde klev upp på medaljplats efter nollan i hoppningen och ligger tvåa med sin Viva 29 (44,3 straff). Även Katrin Norling/Fernando-Ukato nollade i Skyrup och tog ett skutt upp till tredjeplatsen (45,3). Anna Nilsson/Candy Girl ligger fyra med samma siffror.

Therese Viklund och Diabolique har 35,7 på förstaplatsen.

Annons

Våra lokala ryttare Malin Josefsson/Golden Midnight, Vinslövs Ryttarförening (51,5), och Martina Andersson/Dupicor (52,3), Hässleholms Hästsportförening, red också felfritt i den tvåstjärniga NM-klassen. Det är tätt mellan ekipagen och det finns goda möjligheter att avancera under terrängritten.

Bjärlövsbaserade Hanna Berg skuggar på en 16:e plats med sin Jagular Pooh efter nollan i hoppningen (52,5).

På grund av all nederbörd som har fallit de senaste dygnen har arrangerande Skyrup Country Club gjort en rockad i tävlingsprogrammet.

Ponnyklassen skulle egentligen ha ridit terrängen på Hovdala under lördagen men den läggs istället sist på söndagen, efter den tvåstjärniga klassen.

– Vi var tvunga att göra det för att ge banan en chans att torka upp. Vi vill inte riskera något, säger tävlingsledaren Anette Berg.

Publiken som hade sökt sig till Hovdala fick ändå en liten portion terrängritt eftersom 100-klassen reds där under lördagseftermiddagen.

Där var Malin Josefsson finfin tvåa med femåriga Maggan V i konkurrens med betydligt mer rutinerade ekipage. Dagstorpsortens Anja Persson/Callaha tog hand om förstaplatsen.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons