Kan Tintin Hansson och Frida Nilsson bli den injektion som unga FC Hessleholm behöver? Foto: Marika Höghäll

Sommarvärvningarna ska få FCH på rätt köl

Med en seger på 13 matcher parkerar FC Hessleholm som tabelljumbo i division två. Men inför söndagens omstart andas föreningen optimism.
Frida Nilsson återvänder från Glimåkra IF och tar med sig Tintin Hansson – två sommarvärvningar som ska ge det unga laget stadga.

Våren har varit kämpig för FC Hessleholm. Daniel Nilsson har haft ett ungt och utvecklingsbart spelarmaterial, men alldeles för ofta har orutinen satt käppar i hjulen.
Att laget behövde förstärkas stod klart ganska tidigt.

Frida Lindquist återvände från Stockholm i slutet av våren och nu har FC Hessleholm gjort klart med Frida Nilsson och Tintin Hansson.
– Två bra nyförvärv! Det är klart att det är viktigt att få hem Frida som känner och kan föreningen och det sätt som vi vill spela fotboll. Hon har ju varit en av nyckelfigurerna i ett antal år. Rent fotbollsmässigt håller Frida hög nivå och hon kommer att höja sina medspelare också, säger Daniel Nilsson som använde Frida Nilsson och Tintin Hansson centralt på mittfältet i tisdagens träningsmatch mot Åhus (seger med 6–1).
– Just nu är det där vi känner att vi behöver erfarenhet. Vi behöver någon som kan styra vårt spel och hålla i bollen så att det inte bara blir tuta-och-kör.
– Jag tror att Tintin kommer att växa som spelare nu när hon får gå in i en ny roll och ta större ansvar.

Frida Nilsson är glad över att vara tillbaka.
– För det första så trivs jag på Österås och för det andra är FC Hessleholm en så bra förening att jag vill försöka göra vad jag kan för att stötta upp, säger den 22-åriga Hässleholmstjejen som fick gott om speltid i division ett.
– Det handlar inte jättemycket om den biten. Men det blev så att Glimåkra tog för mycket tid i slutändan. Det var en och en halv timmes pendling tre kvällar i veckan plus match. Här tar det två minuter för mig att ta mig till Österås, säger Frida som tog examen från PA-programmet i juni och har jobbat som bemanningsassistent på Östra Göinge kommun i sommar.
Snart väntar fördjupade studier.
Frida erkänner att hon inte har järnkoll på förutsättningarna inför hösten.
– Jag har inte vågat titta för jag blir så nervös men jag vet att vi har en viktig match mot Billesholm på söndag. Vi får börja med att försöka vinna den.

Tintin Hansson har spelat i Glimåkra sedan hösten 2013.
I år har det blivit en hel del nötande på bänken även om Tintin har spelat i DM.
– Jag vill testa något nytt, få mer speltid och försöka få upp motivationen för fotboll igen, förklarar den 20-åriga Hjärsåstjejen som kan spela på de flesta positioner.
– Detta ska bli intressant. Målet är ju att få upp laget ovanför strecket och bygga vidare därifrån. Jag tycker att det finns jättestor potential i truppen, säger Tintin som pluggar till grundskollärare (årskurs 4–6) i Kristianstad.

De tre nytillskotten har redan satt avtryck.
– Man ser på träningarna hur de andra spelarna kommer upp i nivå. Det är så oerhört viktigt att det finns spelare i gruppen som kan vara med och utbilda de yngre.
Nu finns förutsättningarna att kravla över nedflyttningsstrecket.
– Vi har inte varit så här skadefria sedan i början av maj. Det finns en nivå som är bättre än tabelläget men det är helt klart så att vi behöver ett antal vinster under hösten, konstaterar Daniel Nilsson.

×