Annons

”Genusaspekten är inte det viktiga”

Osby I höst startar ett nytt nätverk för kvinnliga företagare i Osby kommun. Marie Wetterqvist är turismstrateg på kommunen och leder projektet.
Osby • Publicerad 19 augusti 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Marie Wetterqvist skickade tidigare i veckan ut en inbjudan till en första träff i september. Mejlet gick ut till flera kvinnliga företagare i kommunen.

– Direkt plingade det till i mejlkorgen, säger hon.

Annons

Inom loppet av några timmar hade redan femton kvinnor anmält sig.

– Jag är väldigt förväntansfull. Det märks att kvinnor vill träffas och utbyta erfarenheter.

Idén om att skapa ett nytt kvinnligt nätverk kom efter att turismstrategen hade upplevt en efterfrågan.

– Jag överhörde några kvinnor som diskuterade behovet av ett nätverksarbete, säger hon.

Endast ett datum är satt och Marie Wetterquist vill inte i förväg bestämma formen för nätverket.

– Jag sätter inte upp några ramar ännu utan det får utgå från behoven som finns. Inledningsvis leder jag detta men tanken är att de själva ska ta vid så småningom. Det är allt från kvinnor som sitter i ledande position till kvinnor som har en idé om att starta ett företag.

Vad ska ni göra i nätverket?

– Träffas, utbyta erfarenheter och ta del av varandras kompetenser. En som anmälde sig ville diskutera den digitala utvecklingen.

Finns det hinder i kommunen för kvinnliga företagare?

– Det kan inte jag svara på eftersom jag inte är företagare. Men jag har inte fått en uppfattning om att det finns problem.

Annons

Enligt Marie Wetterqvist finns det ingen större anledning till varför endast kvinnor ska delta. Snarare är det ett resultat av ett samarbete mellan kvinnliga företagare som redan fanns.

– Genusaspekten är inte det viktiga. En stark grupp i kommunen är kvinnliga företagare och det vill jag och kommunen fånga upp.

Första mötet ska äga rum 12 september.

– Det är öppet för alla kvinnor som är intresserade av företagsutveckling. Vill man vara med kan man höra av sig till mig, säger Marie Wetterqvist.

Erik Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons