Annons

Moderaterna i Skåne nominerar Ulf Kristersson

Skåne Skånemoderaterna vill se Ulf Kristersson som ny partiledare. Det avgjorde förbundsstyrelsen under ett möte på söndagskvällen, rapporterar Sydsvenskan.
Publicerad 10 september 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Ulf Kristersson (M). Foto: TT
Ulf Kristersson (M). Foto: TT

Valet av Ulf Kristersson ska ha varit enhälligt.

– Vi har lyssnat av våra medlemmar och föreningar, haft en bra diskussion, och kommit till slutsatsen att Ulf Kristersson är rätt person för att fortsätta utveckla oss i Nya Moderaterna, skriver Linda Allansson Wester, förste vice ordförande för Moderaterna i Skåne i ett sms till HD och Sydsvenskan.

Annons

Under måndagen är det dags för samtliga moderata förbund av presentera sina förslag till partiledarposten efter den nu avgångna Anna Kinberg Batra (M).

Ulf Kristersson har redan en majoritet av förbunden bakom sig, men i Gävleborg och i Kronobergs län vill man se den tidigare statsministern och utrikesministern Carl Bildt (M) som partiledare.

Han har dock sagt att han inte är intresserad av posten.

Men förbundet i Kronoberg har vid sidan av Bildt även nominerat Kristersson och menar att de inte föredrar den ene mer än den andre.

Partiets extrainsatta stämma där valet av en ny ledare ska avgöras kommer att ske i oktober.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons