Annons

Tågtrafiken ställs in efter stormvarning

Skåne Alla tåg på linjen Helsingborg-Simrishamn via Eslöv och Ystad är inställda på hela sträckan från i dag onsdag klockan 17.00 till torsdag eftermiddag. Bussar ersätter inställda tåg på delsträckan Helsingborg-Eslöv samt Hyllie-Simrishamn via alla mellanstationerna. På sträckan Eslöv-Hyllie hänvisas resenärer till övriga tågavgångar.
Publicerad 13 september 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Under onsdagskvällen till och med torsdagseftermiddagen väntas en storm dra in över södra Sverige. Stormen påverkar även trafiken på Öresundsbron, där vindkänsliga fordon varnas för att köra över.

På de banor där det finns risk att träd faller över spåren ställs trafiken in helt. De banor som är trädsäkrade kommer att trafikeras och tågen kommer eventuellt att gå med reducerad hastighet, vilket kommer att medföra förseningar.

Annons

Tågtrafiken på Ystadbanan sträckan Malmö-Ystad/Simrishamn stängs från idag onsdag klockan 17.00 till torsdag eftermiddag. Observera att ersättningsbussar kör från Hyllie station vilket innebär att resenärer mellan Malmö och Hyllie hänvisas till övriga tågavgångar i båda riktningarna.

Tågtrafiken på Blekinge Kustbana sträckan Kristianstad-Karlskrona stängs från i kväll onsdag klockan 23.00 till torsdag eftermiddag. Bussar ersätter inställda tåg.

Bornholmstågen mellan Köpenhamn och Ystad ställs in från onsdag klockan 17.00 till torsdag eftermiddag. Trafikverket hänvisar till respektive tågbolag för information om ersättningstrafik.

Flera sträckor kan eventuellt stängas med kort varsel beroende på utvecklingen av väderläget.

Vägtrafiken kan påverkas något. Risk för omkullblåsta träd i vissa områden, meddelar Trafikverket.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons