Annons

De satte punkt för fotbollssäsongen

OSBY Avslutning för knattarna i IFK Osbys fotbollsskola med stormatcher, prisutdelning och korvgrillning.
Osby • Publicerad 23 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Börjar nu inte gasta om att det inte kan vara sant att lag som vi normalt bara ser på tv i Champions League spelade på Osby IP under lördagen. Ni har väl lite fantasi! För ett otränat öga kan det ha sett ut som att knattarna i IFK Osbys fotbollsskola spelade mot varandra, men alla som har förmågan att drömma och fantisera förstod att storlagen hade intagit Osby IP.

– Under hela säsongen har vi spelat matcher varje torsdag, det har varit trevliga kvällar med fotboll och korvgrillning. Och då har matcherna varit mellan ”Chelsea och Manchester United” eller ”Umeå och Vittsjö”, ler Sofia Nilsson, som varit ansvarig för fotbollsskolan i år tillsammans med Peter Nilsson.

Annons

I helgen satte fotbollsskolan 2017 punkt för säsongen med en storslagen avslutning, som inkluderade matcher, prisutdelning, grillad korv och hoppborg. Och det är väl kul att vara ”Real Madrid” eller ”Barcelona” – men i ärlighetens namn duger det gott med IFK Osbys fotbollsskola.

Jubel och kamratskap och kämpaglöd och lek och glädje ... knattarna som lirade under avslutningsdagen visade fotbollens härligaste sida väl så bra som vilket Liverpool eller PSG som helst.

Fotbollsskolan består av miniknattarna födda 20111-2012 och knattarna födda 2009-2010. I miniknattarna spelar killar och tjejer blandat, i knattarna är det uppdelat mellan killar och tjejer.

Intresset för fotbollsskolan är stort.

– I år har det varit 140 barn, det är riktigt bra, säger Sofia Nilsson.

Hon tror att anläggningen med konstgräsplanerna har spelat en stor roll för den populariteten.

Det var en del problem med att hitta ledare till lagen, men det löste sig. Ledarna till knattarna fick också en snabbutbildning tidigare i år.

– Vi hade en kväll när vi hade Benny Johansson (den gamle målvakten) från Skåneboll här och höll i en grundläggande ledar- och tränarutbildning. Samma kväll hade vi även information om IFK Osbys värdegrund och verksamhet.

Under säsongen har de ansvariga för fotbollsskolan sett till att dokumentera verksamheten, för att den inte ska bli beroende av ett fåtal nyckelpersoner. Genom att ha en grund för hur fotbollsskolan kan bedrivas färdig och dokumenterad kan man jobba med att finslipa och utveckla den istället för att behöva börja om från noll. Och skulle en del personer av olika anledningar sluta har ersättarna en grund att stå på när de tar över.

Avslutningen på lördagsförmiddagen blev lyckad. Efter matcherna fick alla pris och diplom – och sen smakade det utmärkt med en grillad korv.

bild 1/10
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola. Prisutdelning.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola. Prisutdelning. Alla fick diplom signerat av de engagerade ledarna.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola. Det var givetvis många som ville ta bilder och föreviga avslutningen.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola. Efter matcher och prisutdelning smakade det bra med en grillad korv.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola. Prisutdelning.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola. Milton var en av alla knattar som fick pris och diplom.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola. Prisutdelning.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola. Prisutdelning.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola.
Säsongsavslutning för IFK Osbys fotbollsskola. Prisutdelning.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons