Annons

Starka Skåneband men kritisk mot Malmöstyre

Stockholm/Malmö Annie Lööf har starka band till Skåne. Barndomssomrar vid Skälderviken och studentliv i Lund har satt avtryck i form av vänner och minnen för livet. Politiskt är hon dock inte helt nöjd när hon tittar på utvecklingen i landskapet.
Publicerad 24 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Jag har en del av mitt hjärta kvar i Lund där jag pluggade och fick många fina vänner för livet, och jag har många förgreningar i Skåne. Min svägerska och hennes familj bor i Ängelholm så jag har en del av min familj där och jag är mycket i norra Skåne. Skåne har varit en väldigt viktig del av mitt liv, berättar Annie Lööf, och banden går längre tillbaka än så:

Annons

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/09/24/loof-alliansen-maste-ta-sig-i-kragen/" one_line="true"]

Men allt är inte frid och fröjd, när Annie Lööf tänker på det sydliga landskapet. Malmös utveckling lämnar en del i övrigt att önska, menar hon.

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/09/24/hoppas-pa-mycket-debatt-under-partistamman/" one_line="true"]

– Jag blir rätt beklämd när jag ser hur Socialdemokraterna blundar för de stora utmaningarna kring utanförskap och segregation. S säger att arbetslösheten är låg och så ”glömmer” man bort att säga att över 20procent av utrikes födda i Sverige är arbetslösa, säger Annie Lööf och tillägger:

Inte heller med de beryktade gränskontrollerna mellan Danmark och Sverige, som gör det dagliga vardagspusslandet outhärdligt för många pendlare, är Annie Lööf speciellt tillfreds:

– Riksdagen häruppe ser ju inte hela landet ibland. Man glömmer ju bort vad beslut om ID-kontroller betyder för en region som Skåne. Det känns som om man inte riktigt velat förstå vilket besvär det är för både pendlare och för tillväxten i Skåne. Lägger man då en kontroll på mitten är det klart att det hämmar samarbetet och utvecklingen. Här behövs en politik för hela landet istället, snarare än det man från Stockholm anser passar bäst.

Lars SjögrenSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons