Annons

Bättre rutiner efter anmälan

VITTSJÖ En gammal människa riskerade att falla ner flera meter från en balkong.
Hässleholm • Publicerad 25 september 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

En gammal människa riskerade att falla ner flera meter från en balkong. Nu har Inspektionen för vård och omsorg (IVO) granskat hur kommunen hanterat missförhållandet vid Skansenhemmet i Vittsjö.

IVO var till en början inte nöjd med kommunens utredning men efter en begäran om komplettering avslutar myndigheten nu ärendet utan synpunkter.

Annons

Vid tillfället hade personalen inte följt den rutin som fanns om att hålla dörrarna in till lägenheterna stängda. Vidare saknades spärranordningar på vissa balkongdörrar.

Nu har enhetschefen påmint om vad som gäller och individuella riskanalyser har genomförts för alla boende avseende behov av dörrspärrar.

Ibland blir det fel, konstaterar IVO, men för att förhindra att liknande händelser inträffar igen är det viktigt att kommunen utreder det som hänt noggrant.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons