Annons

Melodifestivalen kommer till Kristianstad

Publicerad 26 september 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
STOCKHOLM 2017-03-10 
Boris René framför bidraget Her Kiss under genrepet inför finalen i Melodifestivalen 2017 i Friends Arena i Stockholm på fredagen. 
Foto: Christine Olsson / TT kod 10430
STOCKHOLM 2017-03-10 Boris René framför bidraget Her Kiss under genrepet inför finalen i Melodifestivalen 2017 i Friends Arena i Stockholm på fredagen. Foto: Christine Olsson / TT kod 10430

Den 17 februari är det dags för Melodifestivalens tredje deltävling att gå av stapeln på Malmö Arena. Veckorna innan har Karlstad och Göteborg fått besök av den ambulerande musiktävlingen. Fjärde deltävlingen går av stapeln bra mycket längre norrut, i Örnsköldsvik.

Malmö Arena är något av en veteran i sammanhanget och har haft deltävlingar varje år sedan 2009, vilket var första gången festivalen hölls efter att arenan invigts i november 2011. Dessutom har den ju stått värd för Eurovision Song Contest 2013, efter att Loreen vunnit året innan med Euphoria.

Annons

Betydligt nyare i sammanhanget är Kristianstad Arena som för första gången får en av deltävlingarna, Andra chansen som går av stapeln 3 mars.

– Det är fantastiskt roligt att vi efter över femton år på turné fortfarande får möjlighet att besöka nya städer som i år med Kristianstad, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen på SVT i ett pressmeddelande.

Final blir det i vanlig ordning i Stockholm och Friends Arena. I år blir det 10 mars.

Fakta:

Karlstad, Löfbergs Arena

Göteborg, Scandinavium

Malmö, Malmö Arena

Örnsköldsvik, Fjällräven center

Kristianstad, Kristianstads Arena

Stockholm, Friends Arena

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons