Annons

Målvaktssidan klar i Vinslöv

Sport • Publicerad 27 september 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Vinslöv råkade ut för två tunga tapp inför den här säsongen då Marcus Mattsson valde spel i Handbollsligan med HIF Karlskrona och Björn Skoglund lade skorna på hyllan.

Det har tagit sin tid men nu är det i varje fall klart med ersättarna. Max Svensson är inlånad från OV Helsingborg medan Tobias Sjöberg senast hade VästeråsIrsta som klubbadress.

Annons

Tobias Sjöberg, född 1995, är fostrad och skolad i Eskilstuna Guif där han var fram tills förra säsongen då han gick till VästeråsIrsta. Det blev en hel del spel för Sjöberg i Allsvenskan i en säsong som slutade i moll då Västeråsklubben åkte ner i ettan efter kvalförlust mot Kungälv.

– Det var egentligen ett långskott att vi tog kontakt med ”Tobbe”. Vi att det var ett överflöd med målvakter där uppe, säger ”Cassa”.

– Han skulle det här året spela med Eskils andralag där han även skulle hjälpa till med träningen. Då han fick chansen att fortsätta sin handbollskarriär hos oss var han inte svårövertalad.

Max Svensson, som är född samma år som Tobias Sjöberg, är på lån från färska Handbollsligalaget OV Helsingborg. Även han fick en del speltid under förra säsongen i Allsvenskan.

– Jag tycker vi fått tag på två riktigt bra ersättare till Marcus Mattsson och Björn Skoglund, säger ”Cassa”.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons