Årets företagare Kristina och Baltzar Wachtmiester.
Årets queenia Gunilla Jansson.
Kristina Wachtmeister, Gunilla Jansson och Baltzar Wachtmeister fick sina namn och handavtryck förevigade i sten vid kulturhuset Vita skolan.
Kommunalrådet Patric Åberg med årets queenia Gunilla Jansson och årets företagare Baltzar och Kristina Wachtmeister samt Göinge näringslivs ordförande Jahangir Hejazi.
Årets queenia Gunilla Jansson, svart diabas.
Årets företagare Baltzar och Kristina Wachtmeister.

”Walk of Fame” i Broby fylldes på

BROBY Deras handavtryck och namn är nu förevigade i svart diabas. Årets företagare och årets queenia avtäckte sina stenplattor utanför kulturhuset Vita skolan på fredagen.

– Det är jätteroligt att vårt arbete uppmärksammas. Viktigt för vår personal, inte minst. Det är fint och roligt att kommunen och näringslivet ser vad vi gör. Det lokala är viktigt för oss och vi är en väldigt lokal verksamhet, säger Baltzar Wachtmeister.
Baltzar och hans fru Kristina äger och driver som bekant Wanås gods och Wanås restaurant hotel och fick för sina insatser pris som årets företagare 2016.
– Vi är väldigt glada och tacksamma för det lokala stödet, säger Kristina Wachtmeister.
Årets queenia blev Gunilla Jansson, som driver anrika café Sockertoppen.
– Jag är jätteglad och stolt, det känns fantastiskt, säger Gunilla när hon dragit bort plasten över sin stenplatta och fått ett glas bubbel i handen.
Jahangir Hejazi, ordförande i Göinge näringsliv, och Karl-Axel Hill, kommunens näringslivschef, berättar att det nu finns tydliga riktlinjer och dokument som säkerställer att Östra Göinge egen variant av ”Walk of Fame” ska fortsätta att fyllas på med prisade företagare kommande år.
– Ja, nu har vi det svart på vitt och det känns jätteroligt, säger Hejazi.
– Vi har arbetat fram dokument som ska innebära att det här blir en tradition som inte är beroende av att den eller den nyckelpersonen håller i trådarna, säger Hill.

Dagens fråga

Har du varit med om en viltolycka?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×