Annons

Smokiebiljetter sålde slut

LÖNSBODA Nöjesarrangören Thomas Deutgen taggad inför det klassiska bandets spelning på Granada: ”Nostalgi säljer”.
Osby • Publicerad 30 september 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

I våras berättade Norra Skåne att det klassiska 70-talsbandet Smokie ska spela sina tidlösa hitlåtar på Granada i Lönsboda. En riktig nostalgitripp står på programmet och det är många som vill se de gamla hjältarna ställa den odödliga frågan ”who the f-ck is Alice!?”.

När Thomas Deutgen – dansbandsexperten och nöjesarrangören som sett till så att Smokie kommer till Sverige – och Göte Johansson på Granada träffas en dryg vecka före spelningen för att arbeta med förberedelserna säger Deutgen:

Annons

– Vi har dåliga nyheter och bra nyheter. De dåliga nyheterna är att biljetterna är slutsålda. De bra nyheterna är att biljetterna är slutsålda.

Han konstaterar att det givetvis är fantastiskt positivt att de 1 450 biljetterna har gått åt, men samtidigt är det alltid lite dubbla känslor när en föreställning säljer slut tidigt.

– Dels är det trist för alla som vill komma men inte kan få biljett, dels grämer det ju oss lite att veta att vi säkert kunde sålt 500 biljetter till.

Göte Johansson rankar Smokies besök högt.

– Ja, det är det största vi har haft här, det är kanon, säger han.

Vad är det som lockar?

– Nostalgi säljer. Och Smokie vet vad publiken vill ha, de spelar sina största hits. Det är ett brett band, det är flera generationer som har vuxit upp med Smokie. Sen att Smokie kommer till Lönsboda – det måste man ju vara med om, säger Deutgen.

Han trivs med att vara ”landsbygdsarrangör” och har inget behov av att verka i storstäderna.

– Små orter är ingen nackdel. Konkurrensen från andra nöjesarrangörer är mindre än i Kristianstad eller Malmö eller Göteborg. Samtidigt bor det ju mycket folk inom en tiomilsradie.

– Här i Lönsboda finns en klassisk folkpark, perfekt för nostalgi. Och det är roligt att jobba med Göte, han är föredömligt positiv. Det finns alldeles för många gnällspikar i den här branschen, säger Deutgen.

Annons

På fredagskvällen spelar Smokie i Borås.

– Där spelar de i en mer klassisk konsertlokal inför 800 personer. Folk går dit, sitter på sin plats och tittar, applåderar och går hem nöjda och glada. Och det är ju inget fel med det. Men det blir något extra här i Lönsboda, ett jäkla partaj mitt ute i skogen inför över 1 400 personer i en folkpark.

Efter spelningen på Granada åker Smokie till – Jerusalem.

– De turnerar ungefär som ett svenskt dansband, spelar fredag-lördag. Skillnaden är att de åker över hela världen istället för bara i Sverige. Så efter Lönsboda är det spelning i Jerusalem, säger Deutgen.

På lördag, 7 oktober, klockan 22.30 intar Smokie den utbyggda scenen på Granada. De kommer dock att vara underhållning redan från klockan 21 och även efter att Smokie har gått av fortsätter kvällen.

Deutgen kommer själv att vara dj och ett antal trubadurer är också på plats för att underhålla.

– Kom i tid, uppmanar Deutgen.

bild 1/2
Thomas Deutgen konstaterar att det är utsålt inför Smokies spelning på Granada.
Göte Johansson och Thomas Deutgen konstaterar att det är utsålt inför Smokies spelning på Granada.
Thomas Deutgen konstaterar att det är utsålt inför Smokies spelning på Granada.
Göte Johansson och Thomas Deutgen konstaterar att det är utsålt inför Smokies spelning på Granada.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons