Annons

Lantz valde Osby IK före långa bussresor

Sport En av anledningarna till att målvakten Johan Lantz valde bort spel i Hockeyettan och istället gör en satsning med Osby IK i Hockeytvåan – var bussresorna.
Sport • Publicerad 4 oktober 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Osbytränaren Ola Higgins är nöjd med sina målvaktstillskott, Johan Lantz och Scott Hector.
Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Osbytränaren Ola Higgins är nöjd med sina målvaktstillskott, Johan Lantz och Scott Hector. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

En av anledningarna till att målvakten Johan Lantz valde bort spel i Hockeyettan och istället gör en satsning med Osby IK i Hockeytvåan – var bussresorna.

– Jo, jag var ganska trött på att kuska runt i buss mil efter mil som man tvingas till i den norra ettan, säger Johan Lantz som fick en bra start på sitt Skånska äventyr när han motade 30 puckar i Lunds ishall där hans lag vann med 5–2.

Annons

Ikväll är det så dags för Osbys hemmapremiär mot Boro Vetlanda och det är förstås en lite speciell match för stockholmaren Lantz.

– Klart det är kul att spela första matchen inför hemmapublik, menar 22-åringen som inför den här säsongen blev Osbys nya målvaktspar tillsammans med Scott Hector.

Johan Lantz är uppväxt i Solna – bara ett stenkast från A En tredje keeper finns också i bakfickan men Hampus Evaldsson räknar med rehabilitering av sitt opererade knä fram till jul.

IK:s träningshall.

– Så det var inte så konstigt att det blev hockey för min del även om jag också spelade fotboll fram till dess att jag var elva år, menar Lantz.

– Men det var faktiskt fotbollen som krävde att man skulle satsa på en av sporterna så tidigt.

Innan hockeygymnasiet hann han också med en säsong i SDE HF, en sammanslagning av Stocksund, Danderyd och Enebyberg, och kanske mest känd för att ha sitt damlag i SDL.

Därefter blev det 40 mil norrut för Timrå IK och hockeygymnasiet.

– Spelade ju med Tyringes Jesper Wiberg och William Erenrot på slutet i Timrå och känner också nuvarande Halmstadsmålvakten Adam Ohre mycket väl. Var faktiskt och tittade på matchen mellan Halmstad och Tyringe för någon vecka sedan, säger Lantz som var mycket nöjd med sina fyra år i Timrå.

– En fantastisk tid och jag trivdes jättebra, berättar Osbykeepern som också hann med att göra någon match med Timrå i Hockeyallsvenskan innan Brunflo utanför Östersund blev första senioranhalt.

Annons

– Men tror absolut att Osby IK hade kunnat klara sig i den norra Hockeyettan - så stor är faktiskt inte skillnaden på serierna. De sämre lagen hade man nog lagt bakom sig men fanns det några lag typ Piteå och Östersund som också var riktigt bra och i klass med Kristianstad.

– Det är dock härligt att vara här nere nu – från Brunflo hade vi väldigt långt till kusten, skrattar han och berättar att Alltvåan är målet för Osby under hösten.

– Vore ju fel att säga något annat, menar Osbymålvakten som också hoppas på att lagets vinnarinstinkt från Lund håller i sig ikväll.

– Vi har ju slagit lag som Mörrum och Värnamo så varför skulle vi inte kunna vinna mot Boro.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons