Hässleholms IF har ännu inte vunnit i division två men ikväll får Dan Olofssons adepter chansen att visa sina kvaliteter när division ett-laget Kristianstad FC gästar Österås. Foto: Jörgen Johansson

Olofsson största HIF-frågetecknet

Dan Olofsson är det största frågetecknet när Hässleholms IF går in i slutkampen om en division ett-plats.
– Jag har åkt på ett njurstensanfall, säger HIF-tränaren som missade torsdagsträningen.

Dan Olofsson är tillfälligt försatt ur stridbart skick. Njurstensanfallet slog till på torsdagen men eftersom HIF-tränaren har varit med om det en gång tidigare sökte han snabbt vård och fick smärtlindring. Men ont gör det.
– Man vet inte vart man ska ta vägen, säger Dan Olofsson som siktar på att kunna vara med på matchen mot Lindsdal.
– Som det känns nu ska det inte vara några problem. Det ska i alla fall mycket till för att jag inte ska vara där.

Det är nu det ska avgöras. Med två omgångar kvar ligger HIF trea på sämre målskillnad än tabelltvåan Lunds BK och en poäng bakom Torn.
Ettan går upp direkt. Tvåan får kvala. Trean får börja om i tvåan 2018.
– Det är en spännande och bra position vi ligger i. Det skulle förvåna mig mycket om alla tre topplag går fullt i de sista omgångarna, det brukar alltid hända något. Och vi ska se till att göra vårt.
Senast saknades Eric Svensson på grund av bältros.
– Det verkar vara en lindrigare variant och vi får avvakta läget men det är rätt så osäkert om han kan vara med. Han är vår kapten men samtidigt har vi ett så starkt lag att vi ska klara oss ändå.

Gästande Lindsdal är ett habilt division två-lag.
– De har många spelare som har varit med ett tag och en tränare som är duktig. Det är ett strukturerat och jämnt lag med två centrala mittfältare som gärna styr. Det är ett bra division två-lag. Men vi har höjt oss i höst och gör vi bara vad vi ska så får de det tufft på Österås.
Han aviserar inga stora förändringar i startelvan.
– Laget blir likvärdigt med senast. Vi har möjligheter att förändra med den starka bänk vi har.

×