Annons

Taxichaufför döms för ofredande

Hässleholm En färdtjänstchaufför döms mot sitt nekande vid Hässleholms tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter för två av varandra oberoende fall av sexuellt ofredande.
Hässleholm • Publicerad 11 oktober 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Mannen, som är i 50-årsåldern, ska vid det ena tillfället ha kört en kvinna med Downs syndrom i Hässleholms kommun.

Under färden stannade han bilen och tafsade innanför hennes trosor.

Annons

Vid det andra tillfället ska han ha kört en kvinna som i domen beskrivs som ”mentalt funktionshindrad. Även då ska han ha stannat sin bil längs vägen och därefter tagit av hennes kofta och slickat henne på brösten. Dessutom ska han vid tillfället ha dragit ner sin gylf.

Taxichauffören vidgår att det är han som kört kvinnorna vid de båda tillfällena, men förnekar att han tafsat.

Mannen har även kört de båda kvinnorna efter respektive incident.

Tingsrätten väljer att döma mannen mot sitt nekande till villkorlig dom, skadestånd om 10 000 kronor till vardera målsägande samt dagsböter om sammanlagt 24 000 kronor.

I domen resonerar tingsrätten kring påföljden och menar att gärningarna är så pass graverande att brottet bör leda till fängelse. Men eftersom lång tid förlupit sedan brotten samt att mannen ”sannolikt” förlorar sitt arbete nöjer sig tingsrätten med en villkorlig dom.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons