Annons

Bröder döms till fängelse och utvisning efter kidnappningshärva

Malmö Två bröder har dömts till fängelse och utvisning av Malmö tingsrätt efter en kidnappningshärva på Holma tidigare i år.
Malmö • Publicerad 13 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

De två bröderna har åtalats för att ha kidnappat en kvinna och under ett dygn våldtagit henne i en källare på Snödroppsgatan.

Männen har även försökt att begära ut en lösensumma för kvinnan, och hotat att skada henne ytterligare.

Annons

Den 28 april slog polisens tungt beväpnade insatsstyrka till mot en adress på Snödroppsgatan. Anledningen var att en ung kvinna blivit kidnappad och behövde akut hjälp.

Redan under kvällen innan hade polisen fått reda på att kvinnan försvunnit. Under eftermiddagen dagen efter fick man reda på var hon befann sig.

På Påskliljegatan, ett stenkast från Snödroppsgatan, påträffades en misstänkt gärningsman beväpnad med pistol, vilken han riktade mot polisen. Mannen sköts ner och fördes till sjukhus. Den kidnappade kvinnan kunde sedan befrias.

De två bröderna dömdes på fredagen av Malmö tingsrätt för bland annat människorov, grov våldtäkt och försök till utpressning till fängelse och utvisning.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons