Annons

HIF vann i Skillinge – till ingen nytta

Sport Hässleholms IF gjorde sitt i bortamötet med Österlen och vann i Skillinge med 2–0, halvtid 1–0. Men eftersom Lunds BK vände 0–1 till seger 3–1 under matchen sista 20 minuter blir det ändå ”Krubban” som får kvalspela mot division ett.
Sport • Publicerad 16 oktober 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Det blev en deppig lördag för Liridon Ahmeti och Hässleholms IF som vann men ändå missade kval.    Foto: Peter Paulsson/Arkiv
Det blev en deppig lördag för Liridon Ahmeti och Hässleholms IF som vann men ändå missade kval. Foto: Peter Paulsson/Arkiv

– Det är klart att vi inte förlorade kvalchansen idag men ändå såg det ju bra ut länge, menade HIF:s tränare Christian Carlsson.

– Samtidigt ät jag stolt över killarna som ändå går ut och samlar den energi som behövs för att vinna idag.

Annons

Förutsättningarna var enkla. HIF var tvungna att plocka fler poäng än Lund i matchen och fram till den 83:e minuten i mötet mellan Lund och Berga var det också Carlssons HIF-manskap som innehade kvalplatsen.

HIF hade skickat sin lagledare, Niclas Lundholm till Klostergården i Lund för att hålla ett öga på resultatet där.

– Jag hade sagt att jag inte ville veta något före pausen, berättade Christian Carlsson som fick täta rapporter från Lundholm under matchens andra halva.

Länge såg det också bra ut sedan seriens skyttekung Joel Wedenell hittat rätt redan i den 21:a minuten.

– Vi tappar väl lite av vårt spel efterhand men Österlen är också bra och skapar chanser – bland annat har man en boll i stolpen i den andra halvleken, sa HIF-tränaren.

Det skulle också bli ytterligare ett mål i matchen och även detta skulle bli HIF:s – och Wedenells.

Klockan hade tickat 89:minuter när Joel Wedenell klämde in sitt 24:e mål för säsongen och visade varför han är seriens överlägsne skyttekung.

– Klart att det är en klen tröst en sådan här dag men jag är ändå nöjd med att vi vinner och avslutar på ett positivt sätt, sa Christian Carlsson

– Vi har egentligen gjort en riktigt bra säsong även om det inte räckte riktigt ända fram.

För Christian Carlsson, tränarkollegan Dan Olofsson och laget blir det ytterligare en träning kommande tisdag innan man lägger säsongen till handlingarna.

– Det kan vara skönt att köra ett pass, prata av sig lite och träffas en gång till innan vi sedan tar ledigt, ansåg HIF-tränaren.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons