Annons

Tv-profilen Bo Holmström död

Personligt Han arbetade tills långt efter pensionsåldern.
Personligt • Publicerad 16 oktober 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Journalisten Bo Holmström. Foto: TT
Journalisten Bo Holmström. Foto: TT

Den välkände journalisten och programledaren Bo Holmström är död.Han avled under natten mot fredag på Trosagårdens vårdhem i Trosa, 78 år gammal.

I nästan 50 år arbetade Bo Holmström på SVT och TV4 och inledde sin tv-karriär 1960.

Annons

Hans kanske kändaste ögonblick var när han, under en direktrapportering från gisslandramat på den tyska ambassaden i Stockholm, ropade ”Lägg ut! Lägg ut!” till kollegorna efter det att en bomb briserat.

2007 tilldelades Bo Holmström Lukas Bonniers Stora journalistpris. 2015 prisades han även med Kristallen.

Han arbetade långt efter pensionsåldern, tills han var 72 år gammal. Under sin sista tid i livet satt han i rullstol efter att ha drabbats av kallbrand i ena foten och tvingats amputera benet.

– Han var väldigt nöjd med sitt liv. Han kände sig väldigt färdig med sitt liv. Och kunde inte leva längre det liv han ville leva, så det känns bra att han var nöjd med sitt liv, säger dottern Kajsa Holmström till Expressen.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons