Annons

Första DM-guldet för Rönningdal

Sport • Publicerad 18 oktober 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

15-åriga Emilia Rönningdal har haft ett fint simmarår med ett brons i mixad lagkapp vid sommarens Ungdoms-OS i Ungern som höjdpunkt.

Framgångarna bara fortsätter för S 71-tjejen som tog sitt första DM-guld på 400 meter medley vid helgens kortbanemästerskap för Skåne och Blekinge i Ängelholm. Emilia vann på tiden 5.00,75 vilket är en sekund från hennes personliga rekord.

Annons

– Riktigt roligt då det var mitt första seniorguld, säger Emilia som även blev JDM-mästare på distansen.

Rönningdal simmade också andra distanser i Ängelholm. Men även om hon tog en bronspeng på 100 meter medley på JDM samt var fyra på 400 meter frisim så var hon inte jättenöjd.

– Tyckte väl inte det gick så där jättebra förutom guldet på 400 meter medley.

Säsongen är dock långt ifrån över för S71-simmaren.

– Jag ska vara med på SM/JSM om två veckor. Sedan väntar Sumsim i december.

S 71 fick ytterligare en medalj i Ängelholm. Moa Karlsson simmade hem en silvermedalj på 1500 meter frisim med tiden 17.47,04 på både DM och JDM. Moa var bara en halv sekund efter segraren Elin Johannesson från Landskrona. Hon blev även fyra på 800 meter frisim.

Moa Olofsson från Osby SS var ännu värre då hon blev dubbel DM/JDM-medaljör. Hon kom tvåa efter Rönningdal på 400 meter medley på tiden 5.07,42. Osbysimmaren tog silver på både DM och JDM även på 200 meter fjäril.

Närmast på programmet för de lokala simmarna står Ungdoms-GP som i helgen avgörs i Qpoolen i Hässleholm.

– Jag kommer vara med på en hel del distanser. Men jag ska bara att tävla under eftermiddagen då jag tränar på förmiddagen.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons