Annons

Köper mark på Göingeåsen

Hässleholm Tekniska förvaltningen vill köpa två tomter i anslutning till Magle våtmark på Göingeåsen, som är av strategisk betydelse för kommunen och i enlighet med kommunens översiktsplan.
Hässleholm • Publicerad 18 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Tekniska förvaltningen vill köpa två tomter i anslutning till Magle våtmark på Göingeåsen, som är av strategisk betydelse för kommunen och i enlighet med kommunens översiktsplan.

Tekniska nämndens arbetasutskott har därför i enighet beslutat att köpa marken, som totalt är på 24 hektar, för 3,2 miljoner kronor.

Fastigheterna domineras av bok följt av gran och ekskog , men här finns också nyckelbiotoper och har naturvärden enligt skogsstyrelsen. Skogen är en del av ett större natur- och strövområde och både Skåneleden och den nya vandringsleden ”I Posta-Nillas spår” går igenom området. Vandringsleden har möjlighet att utvecklas, enligt tekniska förvaltningen.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons