Annons

Lönsbodaskyttar hittar rätt i Europa

Sport • Publicerad 25 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Oscar Nilsson, 22, skjuter som bekant numera även för den tyska klubben Bassum von 1848, en ort strax söder om Bremen.

Där vann han sin första individuella match för klubben redan för några veckor sedan och den gångna helgen var det debut för honom även på sin nya hemmaplan.

Annons

Tillsammans med dansken Marcus Jensen delar nordborna på matcherna eftersom bara en utländsk skytt tillåts åt gången i laget.

Den här gången fick Nilsson skjuta i matchen mot Fahrdorf där lönsbodaiten vann klart mot sin motståndare, dansken Jonas Hansen.

Nilsson hade 385 poäng (400 möjliga) och motståndaren 374.

– Fantastiskt kul att skjuta i Tyskland med jubel och bjällror efter varje lyckat skott, berättar Oscar Nilsson som den här gången också fick se sin hemmaplan i form av staden Bassum.

– En gammal stad och en skytteföreningen där som också är klassisk.

Bassum vann lagmatchen med 3–2 och även kollegan Jensen vann sin match under helgen men i denna föll Bassumlaget ändå med 2–3 mot Olympia, Berlin.

Bassum von 1848 ligger därmed femma i den norra gruppen av Bundesliga och nästa sammandragning går i Braunschweig första helgen i november. Då kommer dock inte Oscar Nilsson att vara på plats utan han skjuter istället samtidigt en internationell cuptävling i Polen.

– Men vi har ju flera grundomgångar kvar innan vi förhoppningsvis tar oss till finalen, säger Oscar Nilsson.

Isac Ahlqvist sköt för sin del i kroatiska Osipek och vid European Youth Leagues final. Vilket närmast kan jämställas med en EM-tävling.

Det svenska laget hade kommit dit på ett bananskal efter återbud. Men trots minimala förberedelser skötte sig Ahlqvist och lagkamraterna Martin Sörensen och Pernilla Nordin utmärkt.

Annons

Via gruppskyttet (mot Polen, Tjeckien, Lettland) tog sig det svenska laget slutligen fram till en bronsmatch mot Frankrike vilken dock förlorades.

I den matchen rankades dock Lönsbodaskytten som etta i det svenska laget vilket talade om Ahlqvists fina insatser under tävlingen.

– Isac är en mycket lovande skytt, berömmer också Oscar Nilsson sin yngre lagkamrat.

– Han har rätt inställning och är mycket tävlingsinriktad och nu var det förstås extra kul att han fick chansen i det svenska laget.

– Men det finns ytterligare flera lovande namn inom klubben som Alexander Olsson, Viggo Berndtsson och ytterligare några till. Verkligen roligt att lilla Lönsboda kan producera så många bra, unga skyttar, anser Oscar Nilsson.

bild 1/2
Oscar Nilsson - stipendiat 2013. Foto: Jörgen Johansson
Isac Ahlqvist och Oscar Nilsson är två Lönsbodaskyttar som låter tala om sig i Europa. Foto: Jan Rydén/Arkiv
Oscar Nilsson - stipendiat 2013. Foto: Jörgen Johansson
Isac Ahlqvist och Oscar Nilsson är två Lönsbodaskyttar som låter tala om sig i Europa. Foto: Jan Rydén/Arkiv
Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons