Man slog ner och sparkade kvinna

OSBY En 30-årig man från Osby slog ner en kvinna och sparkade henne när hon låg på marken.
Vid ett annat tillfälle dunkade han en mans huvud i en bardisk.
Nu döms 30-åringen för flera brott till fängelse i ett år och två månader.

Grov misshandel, övergrepp i rättssak, misshandel, olaga hot och flera fall av ringa narkotikabrott – det är brott som den 30-årige mannen nu döms för.
I september i år gick 30-åringen och en annan man för att träffa kvinnan och hämta några saker som han vid ett tidigare besök hade lämnat kvar i kvinnans lägenhet. När kvinnan kom ut genom porten sprang 30-åringen fram till henne och slog till henne i huvudet så att hon föll omkull. När hon låg på marken sparkade han henne mot kroppen.
Tingsrätten anser att det står klart att mannen har misshandlat kvinnan genom ett slag mot huvudet och en spark mot kroppen och att kvinnan har tillfogats blodvite, rodnad och smärta. Tingsrätten anser dock inte att det kan anses att mannen har visat särskilt hänsynslöshet och bedömer gärningen som misshandel av normalgraden.

I polisbilen uttalade 30-åringen hot riktade mot kvinnan och mannen som var med vid misshandeln och enligt vittnesmål försökte skydda kvinnan. Han sa till polisen att han skulle slå ut tänderna på kvinnan och mannen och sätta en kniv i huvudet på dem. De uttalade hoten förmedlades vidare till de hotade.
Tingsrätten menar att 30-åringen måste ha förstått att polisen skulle ta reda på vilka personer han hotade och att dessa personer skulle underrättas om hoten. Därför ska 30-åringen dömas för olaga hot.
Mannen ska betala skadestånd på 9 200 kronor till kvinnan.

Den 30-årige mannen döms också för en misshandel som inträffade på en pub i norra Sverige 2015. Den dömde mannen satt i baren bredvid två andra män. De drack öl och pratade och stämningen uppges av alla parter ha varit god i ett par timmar. Men ved 23-tiden på kvällen reste sig gärningsmannen och dunkade en av de andra männens huvud i bardisken, där det stod flera glas. Den dömde mannen menar att det kändes som att hans offer hade börjat uppträda otrevligt och sökte bråk.
Offret menar däremot att allt gick fruktansvärt snabbt och att brottet inte föregicks av någon aggressiv diskussion.
Offret rasade bakåt och blödde våldsamt och han fick åka ambulans till sjukhuset. Där syddes han med 54 stygn i ansiktet. Han har ett långt ärr i ansiktet och lider fortfarande av sviterna efter misshandeln.

Efter misshandeln ska gärningsmannen uttalat hot mot offret via en släkting till offret. Gärningsmannen ska ha sagt ”om han golar tar jag hans familj”. För det döms mannen för övergrepp i rättssak.
Gärningsmannen ska betala 22 500 kronor i skadestånd till sitt offer.
Utöver misshandel och hot döms 30-åringen för tre fall av ringa narkotikabrott. Straffet för brotten är fängelse i ett år och två månader.

Senaste nytt omOsby
×