Uppförsbacken brant för Osby

Det går blytungt för Osby IK just nu. Femte raka förlusten i hockeytvåan kom borta mot Gislaved som vann med 3–2 (2–0, 1–1, 0–1)
– Vi är i en rejäl uppförsbacke, konstaterar Osbytränaren Ola Higgins.

Scott Hector fick stå sin andra match i höst då Johan Lantz denna gång fick vila.
Scott var en av få i Osbylaget som fick godkänt av tränare Higgins efter matchen.
– Han gjorde det jättebra, berömmer Osbytränaren vars målvakt hade den goda räddningsprocenten 91,67.
– I övrigt kan jag bara nämna Martin Trempenau som sliter bra som vanligt i 60 minuter.

Gislaved tog ledningen efter åtta minuters spel genom Alexander Wetterstrand. Det blev även 2–0 innan perioden var över. Osby fick Daniel Petersson och Martin Trempenau utvisade med tolv sekunders mellanrum. Ett läge som hemmagrabbarna inte brände utan Ludvig Boquist kunde utöka sitt lags ledning till två puckar.
Sex minuter in på den andra perioden fick Gislaved på nytt läge att spela powerplay. Jonathan Dzambas åkte ut på en tripping och på nytt var det bara tolv sekunder innan pucken låg i Osbymålet ditförpassad av Kim Kjellgren. Martin Trempenau gav dock Osby hoppet tillbaka då han reducerade till 1–3 fyra minuter före den andra pausvilan assisterad av Lukas Björnsson och Axel Blomqvist.
– Vi hade några byten där vi skapade en del, säger Ola Higgins.

Som skulle få se en ny reducering 6,27 in på tredje perioden. Osby fick chansen att spela med en spelare mer på banan vilket de utnyttjade väl. Stefan Baitson var sist på pucken medan Axel Blomqvist och Thomas Mader fick assistpoäng. I slutet tog Osbycoachen ut Hector och spelade med sex utespelare.
– Vi tryckte på men gjorde inte mål, säger en besviken Ola Higgins som bara var nöjd med sitt lags sista 20 minuter.
– Då började vi jobba och det kändes som att vi hade något på gång. Men samtidigt håller det ju inte att bara spela 20 av matchens 60 minuter.

×