Ny vänsternia i Vinslöv

Vinslövs HK förstärker sitt skytte med islänningen Örn Östenberg. Han var förra säsongen i IF Kristianstad men har under de senaste månaderna spelat hemma på Island med UMF Selfoss.
– Han är en vänsternia och en hyfsad skytt, säger Vinslövstränaren Peter ”Cassa” Jönsson.

Sedan Tobias Nordahl försvann till Karlskrona i somras har det varit tunt med vänsterskyttet i Vinslöv. Men nu hoppas ”Cassa” att det ska bli bättring med den biten.
– Örn är en hyfsad skytt vilket var precis det vi behövde. Han är dessutom tvåvägsspelare vilket gör det lättare för mig som coach.
– Han täcker både tvåan och trean vilket ökar möjligheten.
Men sina 19 år blir Örn Östenberg yngst i Vinslövs lag. Han är dock inte okänd för flera av klubbens spelare då han fram till i somras spelade med IFK Kristianstads juniorlag.
– Simon Svensson, Oscar Paulin och Erik Isberg har spelat med honom, säger ”Cassa” som är säker på att Östenberg blir en tillgång i Vinslöv.
– Jag har skaplig koll på honom och han har redan tränar några pass med oss.
Vinslövstränaren räknar med att Örn Östenberg debuterar för sitt nya lag den 10 november mot IF Kristianstad.
– Det bör han vara även om de sista pappren till hundra procent inte är klara. Det är i varje fall klart från Islands sida.
Vinslöv var för övrigt i kontakt med Östenberg redan i våras men då blev det inget av affären.
– Han fick ett bra kontrakt med klubben UMF Selfoss på Island. Men tydligen så blev det inte som han tänkt sig, säger ”Cassa”.
– Därför tog han själv kontakt med oss vilket vi är glada för.
Örn Östenberg har isländska föräldrar men är uppvuxen i Sverige där han representerat Växjö HF och Kristianstad.
Pappan är Vésteinn Hafsteinsson är före detta diskuskastare som tävlat i både OS, VM och EM. Numera är han tränare för den svenska världsstjärnan Daniel Ståhl.
Hans mor Anna Hafsteinsson Östenberg tog SM-guld 1984 och 1985 i diskus och är numera lektor i idrottsvetenskap vid Linnéuniversitet i Växjö.

×