Konsert där två körer blir en

Osby

Lördagen den 11 november klockan 15 arrangeras en höstkonsert med Snapphanekören i församlingshemmet i Osby.
Snapphanekören har även denna höst bjudit in Bjärnums manskör till en gemensam konsert.
Snapphanekören har allt färre sångare och för att få till en ordentlig manskörssång tar man gärna hjälp av sångarbröderna från Bjärnum.
Kören har också under större delen av året lånat in bjärnumskörens dirigent Curt Kurre Nilsson eftersom körens ordinarie dirigent Sten Åke Pålsson återhämtar sig efter en by-passoperation under våren.
Konserten omfattar en lång rad av mer eller mindre kända manskörsånger som till exempel några av Evert Taubes sånger samt ett parti ur August Södermans bondbröllop. Andra populära sånger är till exempel Ovan regnbågen, Plaisir damour, Vår bästa tid är nu och Auld lang syne. En lite lustig låt är Vackra flickor ska man inte tänka på.
Snapphanekören fick fredagen den 27 oktober ta del av budet att körens store frontfigur sedan mitten av 1950-talet, Carl Magnus Klason avlidit i en ålder av 95 år. Lördagens konsert blir därför också en minneskonsert för honom. Snapphanekören kommer också att sjunga vid Carl Magnus jordfästning

Senaste nytt omOsby
×