Toppmotstånd på nytt för unga Tyringe Hockey

Efter möten mot Kristianstad och Vimmerby väntar ett nytt topplag för Tyringe i kväll då tvåan i Hockeyettan Nybro besöker Tyrs Hov.
– Det är ett mycket skridskostarkt lag vi ställs mot, säger Tyringetränaren Marcus Norell.

Tyringe besegrade Nybro i en av försäsongsmatcherna. Borta i Nybro blev det förlust med 1–4. En match där Göingelaget gjorde första målet i matchen och även hade bud på 2–0.
– Fast Nybro var riktigt bra i den matchen. Efter vår fina start blev vi i stort sett utspelade under resten av tiden, minns Norell.
Tyringetränaren har problem med skador och sjukdom i truppen. Vilket gör att det finns en hel del frågetecken inför kvällens match.

Det är i varje fall klart att det inte blir något spel för Christoffer Rasch och Albin Lindqvist.
– Christoffer lider fortfarande av sviterna från en infektion i kroppen. Han kommer bara att träna under de tio närmaste dagarna och sedan får vi se. Han är inte aktuell för spel förrän han är hundra procent frisk.
– När det gäller Albin så har han problem med obalans i en framsida av ett lår. Vilket är ett ganska vanligt problem inom hockeyn. Han kör rehab just nu och är inte aktuell för spel i kväll.
Backen Mattias Eriksson har en stukad fot som gör sig påmind.
– Han är dock en krigare så det är inte uteslutet att han kan spela, säger Norell som har haft Alexander Rindå och Isac Hedlund febersjuka i veckan.
– Det gör att jag kommer att ta med den egna produkten Adam Ringdahl i truppen. Han och Isac Hedlund har för övrigt visat att de klarar att spela på den här nivån, säger Tyringetränaren.

Som trots allt har sett en del ljusglimtar under sitt lags senaste matcher.
– Jag tycker att vi gjort några bra perioder. Vi svarade för två bra perioder mot KIK samt en senast borta mot Vimmerby. Det är något vi får ta med oss till kvällens match mot Nybro.
– Ska det bli ett bra resultat måste vi jobba stenhårt och spela 0–0 i varje byte. Vårt stora problem så här långt under säsongen i defensiven är att vi tappat puck i anfallszonen vilket gjort att motståndarna kunnat kontra sönder oss.

×