Paul Buckmaster har avlidit

Den brittiska musikarrangören, kompositören och cellisten Paul Buckmaster har avlidit i en ålder av 71 år.
Sin musikaliska examen tog han vid italienska Naples Conservatory of Music samt vid Royal Academy of Music i London.
Han är en av få klassiskt skolade musiker som har varit med och sammanflätat och arrangerat orkestermusik med modern musik och hans verk finns att lyssna till på hundratals album inom pop, rock, jazz och countrymusik.
Några av de stora namn som han har arbetat med är Elton John, David Bowie, Miles David, The Rolling Stones, Taylor Swift, Keith Urban, Goo Goo Dolls, Mick Jagger och Kenny Rogers.
Han började spela cello i tidig ålder och experimenterade på 60-talet med rock och jazz, då han spelade i band som Suntreader och the Third Ear Band.
Mot slutet av 60-talet började han jobba med David Bowie på Spade Oddity och på Elton John’s andra album spelade han cello till Your Song. Han arrangerade musiken till flera av Elton Johns album, som Tumbleweed Connetion och Madman Across the Water.
På Rolling Stone’s legendariska album Sticky Fingers 1971 gjorde han stråkarrangemangen till sångerna Sway och Moonlight Mile.
2002 fick han ta emot en Grammy för Bästa instrumentala arrangemang till solist för låten Drops of Jupiter. Han gjorde även filmmusik till science fiction filmen 12 Monkeys.

×