Vinslöv har fått klart med tränare

Vinslövs IF har fått klart med nya tränare för sitt division 5-lag i fotboll. Magnus Nilsson ersätts av Anders Karlsson och Jörgen Olofsson som delar på tränarsysslan.

Efter att under fjolåret åkt ur fyran blev det ett besvärligt år för Vinslöv i den nordöstra femman. De blev åtta till slut i kamp med Fjälkinge och Vankiva som bägge fick återkvala.
– Det var skönt att vi till slut kunde klara nytt kontrakt, säger VIF-ordföranden Hans Franzén.

– Nu känns det det riktigt positivt inför nästa år.
Då Magnus Nilsson efter säsongen meddelade att han ska träna Sibbhult nästa säsong så fick Vinslövsstyrelsen ge sig ut på jakt efter en ny tränare. Och det blir inte en utan i stället två man som ersätter Nilsson.
Jörgen Olofsson är en rutinerad tränare på denna nivå och var senast i Nävlinge. Anders Karlsson gör debut som seniortränare men har under många år tränat Vinslövs juniorer.
– Han var även med ”Mange” den här säsongen och hjälpte till med A-laget. Vi tror att den här lösningen med delat ledarskap ska bli bra, säger Franzén.

– Vår målsättning som förening är att slussa in ungt blod underifrån från de egna leden.
Vinslövsordföranden räknar med att det nya tränarna ska få jobba med i stort samma trupp som under det här året spelat i femman.
– Vad jag hört är det någon enstaka som sagt att de ska lämna. Så jag utgår från att vi kommer ha stommen kvar. Sedan fyller vi på med spelare från det egna juniorlaget.

Vad blir er målsättning nästa år?
– Vi vill bli ett stabilt mittenlag med siktet uppåt. En kvalplats tycker jag borde vara ett rimligt mål.

×