Daniel Rydhög och hans Röke vill visa vem som nummer ett i regionen. Foto: Jörgen Johansson
Linus Rydhög återfinns numera i Willands. Foto: Arne Forsell

Vill bjuda storebror på en bröstvärmare i derbyt

Det är derbydags i innebandyettan.
Nykomlingen Willands tar emot serieledande Röke i Kristianstad Arena.
Det innebär också ett prestiegladdat möte mellan bröderna Rydhög.

För första gången ställs bröderna Rydhög mot varandra på en innebandyplan. Duellen får inte ta fokus från matchen men ger derbydrabbningen en speciell krydda.
– Vi koncentrerar oss inte på att Linus spelar i Willands men klart att det ska bli otroligt inspirerande och roligt att möta honom, säger Daniel.
Storebror Linus har noterats för fem (1+4) poäng så här långt medan lillebror Daniel har skrapat ihop tre (1+2).

Är det siffror du siktar på att justera?
– Om jag får till en snedträff och gör mål så blir jag tacksam. Men om jag hade fått ge Linus en bröstvärmare i en närkamp hade det varit minst lika roligt. Linus tycker ju om att driva upp bollen och kommer han på min kant ska jag vara beredd. Framförallt ser jag det som min uppgift att se till att han inte gör poäng, skrattar Daniel.

Det finns fler kopplingar mellan Röke och Willands – Jimmy Malmgren och Zoltan Veszpremi har varit pålitliga poängkungar för båda lagen.
– Det blir en extra morot främst för de två som spelade i Willands innan. Men även för Röke som inte har haft något derby på ett tag nu när inte Lönsboda spelar i ettan. Det har märkts på träningarna där det varit extra bra fokus.
Nykomlingen Willands har plockat sex poäng och ligger under nedflyttningsstrecket i en jämn tabell. Röke ståtar i serieledning med sina 15 pinnar.

Enda plumpen kom mot Växjö i senaste omgången när Röke svarade för en djupdykning.
– Vi tycker inte om att förlora och vill tillbaka till vinnarspåret så fort som möjligt. Lärdomen vi har dragit är att vi måste gå in med fullt fokus direkt och att det inte håller att så många i laget har en så dålig dag som vi hade mot Växjö. Vi har diskuterat, vi har luftat och vi ska inte dit igen, slår Daniel fast.

Vad blir viktigt mot Willands?
– Jag tror att vi kommer att vara det bollförande laget medan Willands kommer att backa hem och satsa på kontringar. Vi måste vara noggranna och undvika onödiga tapp på mittplan så att de inte får komma tre-mot-två. För jag tror att det är den matchbilden de vill ha. Och när vi väl får chansen gäller det att vi är distinkta och sätter dit den.

Daniel Rydhög hoppas på mycket folk i Kristianstad arena.
– Det hade varit kul om så många Rökeanhängare som möjligt kan ta sig till Kristianstad så att vi får bra stämning i hallen, säger lagkapten Rydhög som har planen klar inför derbyt:
Tre poäng, befäst serieledning för Röke IBK och om det blir läge… en bröst-värmare till storebror Linus.

×