Tobias Sjöberg stängde igen under stora delar av den första halvleken. Men i andra sprang IF ifrån. Foto: Jörgen Johansson
Peter "Cassa" Jönsson hoppas få se sitt Vinslöv ta två poäng mot Backa. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Det var svettigt värre i Furutorpshallen, både för IF-coachen Uffe Larsson, spelarna och publiken. Foto: Jörgen Johansson

Sjöberg: ”Tycker att vi slarvar bort det”

Tobias Sjöberg levererade en kanonmatch mellan stolparna och Vinslövs HK höll jämna steg med IF Kristianstad i 50 minuter.
– Men... det räckte tyvärr inte. Jag tycker att vi slarvar bort det, säger Vinslövsmålvakten.

Derbyt i Furutorpshallen bjöd på tropisk hetta, mycket känslor och en hel del nerver inför de 557 åskådarna i Furutorpshallen.
Vinslöv fick klara sig utan nyförvärvet Örn Östenberg. Den isländske vänsternian hann inte bli spelklar.

Båda målvakterna var bra. I den första halvleken var det framförallt Vinslövs Tobias Sjöberg som briljerade mellan stolparna.
– Vi spelade bra och jag fick mycket hjälp av försvaret i första halvlek. Sen lyckades vi slarva alldeles för mycket i andra, säger Tobias Sjöberg.
Med tio minuter kvar satte IF Kristianstad in segerrycket. 17–17 förvandlades till 17–22.
Samtidigt som IF sprang ifrån strösslade VHK med tekniska fel och skänkte bort bollar i flera anfall i rad.

Blir ni trötta?
– Det var nog en blandning av allt möjligt. Både inramningen och värmen i hallen gav oss väldigt mycket energi. Men det är mycket slarv som gör att vi släpper in lite för enkla mål i andra. Det är en match som vi har en bra chans att vinna.

Är det bristen på samspelthet som lyser igenom emellanåt?
– Det är ett helt nytt lag egentligen och det tar ju ett tag att spela ihop sig men vi är ändå inne i sjätte omgången nu.

Så det är ingen ursäkt längre?
– Nej, det borde inte vara det. Vi borde känna varandra tillräckligt bra och veta var vi har varandra.
Tränaren Peter ”Cassa” Jönsson tyckte att Sjöberg signerade sin bästa match över 60 minuter i VHK.
Det håller dock inte 22-åringen riktigt med om.
– Jag tycker första halvlek är bra men i andra får de väldigt många enkla mål, det rinner iväg lite. Jag skulle inte säga att det är min bästa match, själv tycker jag att matchen mot Drott var betydligt bättre.

Säsongen så här långt?
– Det gäller att inte stressa upp sig. Nu ligger vi under kvalstrecket men jag tror att vi kommer att lösa det bra i slutändan.

Hur upplevde du derbyt inför fulla läktare?
– Det är kanske ingenting man är van vid, man är mer van vid ett par hundra i en trött hall. Det här är verkligen något man tycker är roligt och som ger väldigt mycket energi. Tyvärr har vi ju inte lyckats vinna än på hemmaplan men det kommer.

Är det ett löfte till VHK-supportrarna?
– Absolut!

×