Döms för knivattack och våld mot väktare

BROBY Han knivskar en person i ansiktet, han försökte hugga en annan person i halsen och han försökte köra över båda två med bilen vid en butik i Broby.
Och på kommunhuset i Broby sparkade han en väktare och dödshotade en annan väktare.

Nu döms 31-åringen, boende i Sibbhult, till fängelse i två år och sex månader.
Det var i oktober i år som polis larmades till en butik i Broby, där det var bråk.
31-åringen hade enligt vittnesuppgifter blivit arg när han inte fick handla på kredit och det ledde till en upprörd diskussion.

Två män försökte föra ut 31-åringen, men då gick 31-åringen till attack, först med kniv och sedan med ett järnrör.
En av männen fick skärskador i ansiktet.
Den andre mannen attackerades också av den knivbeväpnade 31-åringen, men lyckades flytta sig så att hugget bara träffade jackan.
I förhör uppger han att hugget hade träffat i halsen om han inte hade lyckats ducka för det.
Efter knivattackerna hämtade 31-åringen ett järnrör och började slå mot männen.
Han lämnade sedan platsen, men återkom några minuter senare och försökte köra på de två männen med bilen. Målsäganden befann sig på cykelvägen och fick hoppa undan för att inte bli påkörda.
För händelserna vid butiken döms nu 31-åringen för misshandel, försök till grov misshandel, olaga hot och grovt olaga hot.

Samme man, 31-åringen, befann sig i maj i år på kommunhuset i Broby och han var mycket upprörd. Väktare kallades till platsen och anlände till kommunhuset iklädda uniform. I samband med att de grep 31-åringen försökte han kasta en surfplatta på väktarna och han sparkade en av väktarna i bröstet.
31-åringen hotade dessutom väktarna till livet vid upprepade tillfällen.
För händelserna i kommunhuset döms 32-åringen för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

31-åringen döms dessutom för grov olovlig körning vid tre tillfällen i Östra Göinge och Kristianstads kommun, samt för skadegörelse (han förstörde en telefon i en av cellerna i arresten på polishuset).
Kristianstads tingsrätt bestämmer straffet till fängelse i två år och sex månader.
Han ska dessutom betala skadestånd till de tre männen som han hotade och attackerade i samband med butiksbråket. De tre männen får 15 000, 7 000 respektive 5 500 kronor.

×