Annons

Pålles Cup en fullträff för Hässleholms RK

Sport • Publicerad 15 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Sofie Jönsson hade all anledning att känna sig nöjd.

– Vi har lagt tävlingen på lokal och regional nivå. Många gånger när det blir meeting ska man upp på större i klasserna. Men man ska ju börja nånstans och då har jag haft en idé sedan länge att göra något för de yngsta. Pålle Cup för oss är att alla ska kunna vara med och vinna fina priser. Förra året hade vi helt okej antal starter och i år har det exploderat, förklarar Jönsson som välkomnade ryttare från både när och fjärran.

Annons

– De längsta gästerna är från Södertälje och det är ju fantastiskt roligt.

Arrangörsklubben deltog med sju ekipage. Bäst gick det för Tilda Elmevik och Maja Olsson som placerade sig.

– Vi har ju bjudit in våra ridskoleekipage som rider specialgrupper i hoppning för mig så där är ryttare som har tävlingsdebuterat och gjort bra rundor, och då gör de det med ridskoleponnysar vilket är extra kul, säger Jönsson och nämner Ebba Larsson och Ebba Nordkvist.

Tilda Elmevik blev placerad i två av tre klasser.

– Det har gått ganska bra. Jag har fått två fjärdeplaceringar och en gång där jag fick 14 fel för att hon stannade. Hon vill busa lite ibland, berättar Tilda som har hjälpt till med annat när hon inte själv har tävlat.

– Jag har varit mycket på banan och byggt, säger 12-åringen som erkänner att hon är ganska trött nu när tävlingen är på väg mot sitt slut.

Tilda rider B-ponnyn Doris.

– Min häst är pigg och kan gå både dressyr och hoppning. Jag satsar lite på båda, berättar Tilda som fick Doris för lite mer än ett år sedan och har debuterat i dressyrens lätt A under året.

Nioåriga Tyringetjejen Essie Söderberg tog hem Lilla Cupen med sin B-ponny Shimay efter tre tredjeplatser.

– Förra cupen blev jag tvåa och jag ville slå det rekordet, säger Essie som rider fyra dagar i veckan.

Annons

Vad är det roligaste med hoppning?

– Man får rida fort och så är det omhoppning, säger Essie som tävlar för Vinslövs RF.

Vad är din häst bäst på?

– Omhoppningssvängar!

Är det något hon hade kunnat förbättra?

– Hon hade kanske kunnat vara lite lydigare. Hon är verkligen stark och pigg. Så man får vara väldigt stark!

Vinslövs Maja Servin tog hem Stora Cupen på C-ponnyn Chili. Sösdalaortens Elina Andersson vann Minicupen på D-ponnyn Nemorino och Tindra Svensson och D-ponnyn Mr Dell, Osbyorten, hoppade hem Mellancupen.

bild 1/3
Pålle hade fullt upp med att mumsa på morötter men var kanske inte lika aktiv i tävlingsledandet.     Foto: Marika Höghäll
Essie Söderbergs busfrö Shimay hade redan åkt hem. Nioåringen sitter istället upp på The one for the Road.  Foto: Marika Höghäll
Tävlingsledaren Sofie Jönsson är hopptränare för ryttarna i Hässleholms RK. Här med adepten Tilda Elmevik.
Pålle hade fullt upp med att mumsa på morötter men var kanske inte lika aktiv i tävlingsledandet.     Foto: Marika Höghäll
Essie Söderbergs busfrö Shimay hade redan åkt hem. Nioåringen sitter istället upp på The one for the Road.  Foto: Marika Höghäll
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons