Annons

Jöback tillbaka på Broadway för jubileum

Kultur och Nöje 24 januari nästa år firar The Phantom of the Opera 30 år på Broadway och svenska musikalartisten Peter Jöback är inbjuden för att tillfälligt axla huvudrollen under jubileumsföreställningen.
Publicerad 16 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Peter Jöback. Foto: TT
Peter Jöback. Foto: TT

The Phantom of the Opera är den längst pågående föreställningen i Broadways historia och den 24 januari nästa år firar man med ett 30-årsjubileum. Till firandet har kompositören lord Andrew Lloyd Webber, producenten Sir Cameron Mackintosh och regissören Harold Prince bjudit in favoriten Peter Jöback att spela huvudrollen.

Peter Jöbacks resa som ”The Phantom” började 2011 på 25-årsjubiléet av The Phantom of the Opera på Royal Albert Hall i London. När han sedan 2013 gjorde debut i titelrollen på The Majestic Theatre på Broadway i New York blev han den förste europén att inneha rollen sedan originaluppsättningen som sattes upp 25 år tidigare.

Annons

Nu återvänder han alltså till Broadway och tar som gäst tillfälligt över från James Barbour som spelat ”The Phantom” sedan 2015.

– När dessa giganter vill ha mig till Fantomens 30-årsjubileum på Broadway tackar man så klart inte nej. Det är en enormt stor ära och ett hedersuppdrag och jag ser fram emot några veckor på Broadway igen, säger Peter Jöback i ett pressmeddelande.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons