Annons

Kristensson jagar SM-plats

KONSTÅKNING Danielle Kristensson, Tyringe KS jagade främst en plats till SM vid helgens elitserietävling som avgjordes i Karlskrona.
Sport • Publicerad 17 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Danielle Kristensson, Tyringe KS jagade främst en plats till SM vid helgens elitserietävling som avgjordes i Karlskrona.

Kristensson låg på 21:a plats efter det korta programmet.

Annons

– Hennes piruetter och stegsekvens satt bra i det korta programmet men hon hade det lite jobbigt med hoppen, Trots detta kämpade hon på bra, menade Tyringetränaren Rose Kathy.

Kristensson avancerade sedan hela sex placeringar efter att ha presterat ett mycket bra friåkningsprogram, där hon hade nionde bästa resultat.

Därmed slutade Tyringeåkaren totalt på 15:e plats av 31 sammanlagt åkare.

– I friåkningen hade hon mycket energi och pushade sig själv genom åket. Hon hoppade stabila bra hopp, inkluderat en bra dubbelaxel och gjorde starka piruetter, förklarade Kathy.

– Nu återstår det att se om höstens resultat har kvalificerat Danielle för ytterligare ett SM, i så fall denna gång i Skellefteå.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons