Annons

Rikard Wolff är död – blev 59 år

Publicerad 17 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Rikard Wolff avled på fredagen 59 år gammal. Foto: Vilhelm Stokstad/TT/Arkiv
Rikard Wolff avled på fredagen 59 år gammal. Foto: Vilhelm Stokstad/TT/Arkiv

Artisten och skådespelaren Rikard Wolff har avlidit vid 59 års ålder.

Han har under hösten varit inlagd på sjukhus på grund av sjukdomen lungemfysem som han led av. På grund av sjukdomen tvingades han under hösten ställa in sin turné "Den sista föreställningen – Wolff sjunger Brel" samt sin medverkan i Dramatens uppsättning av "Angels in America".

Annons

I lördags avslöjade Rikard Wolff i ett inlägg på sociala medier att han legat på sjukhus hela hösten, men att han längtade efter publiken och att han närmast skulle ses i julkalendern.

Rikard Wolff fick sitt stora genombrott 1992 när han spelade Zac i Colin Nutleys "Änglagård". Han var även med i de två uppföljarna "Änglagård - andra sommaren" och "Änglagård - tredje gången gillt".

Han gjorde även en del musik och var exempelvis med i Melodifestivalen 2013 med "En förlorad sommar" som skrevs av Tomas Andersson-Wij. 2001 fick han en Grammis "Min allra största kärlek" och 2008 tilldelades han Cornelis Vreeswijk-stipendiet. Hans mest kända låt var nog "Pojken på månen" som han gav ut 1995.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons