Annons

Medvind för golfklubben

Östra Göinge • Publicerad 18 november 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Henry Gustavsson, ordförande. FOTO: PETER PAULSSON
Henry Gustavsson, ordförande. FOTO: PETER PAULSSON

De senaste åren har inte varit helt enkla för golfklubben.

Den segdragna golfbollstvisten om missriktade slag är väldokumenterad. Den ekonomiska motvinden lika så, den ledde ju till att kommunen klev in och stöttade klubben med bland annat ränte- och amorteringsfrihet på lån och fordran. Och inför det här året var ordförandeposten länge ett frågetecken.

Annons

Men när golfåret nu summeras är det positiva tongångar kring Östra Göinge golfklubb. Henry Gustavsson, som blev svart på ordförandefrågan och nu svingar klubban i styrelsen, är nöjd och utstrålar framtidstro när han pratar om klubben.

– Klubben hade ett minusresultat på runt 600 000 kronor 2016, i år är resultatet runt 700 000 kronor bättre. Så det blir alltså ett plusresultat på 100 000, berättar han.

Att det går åt rätt håll ekonomiskt är givetvis en tungt vägande orsak till Gustavssons optimism, men det finns fler. En restaurang med rättigheter som drivs i klubbens regi har lyft golfklubben, banomläggningen och arbetet som har gjorts på banan har gett positiv respons och arbetet på sponsorssidan går bra.

Gustavsson lyfter fram arbetet av alla ideella krafter som jobbar i klubben.

– Alla frivilligarbetare är värda ett stort tack, det är en positiv känsla i klubben.

Är klubben där du hoppades att den skulle vara när du tog över som ordförande?

– Med råge, säger Gustavsson, men påpekar att man bara har tagit de första stegen.

Förbättringsarbetet pågår ständigt, säger han.

Under året har klubben anordnat en del arrangemang (musikunderhållning, kräftskiva) och på det området finns möjligheter att göra mer, anser Gustavsson. Han hoppas vidare att fler företag ska utnyttja golfanläggningen till tävlingar och events.

Hur ser det ut på medlemssidan?

Annons

– Vi har ungefär 400 medlemmar, vi borde ligga på över 500. Men jag tror vi kommer att öka. Det var nog en del som inte vågade vara medlemmar här när det var lite oro, men nu när man märker av förbättringarna och att det går åt rätt håll tror jag det kommer några hemvändare till klubben.

Klubben har med hjälp av arbetsförmedlingen haft nyanlända som jobbat med banarbetet. En ekonomiskt bra lösning för klubben – och ett sätt att främja integration och hjälpa nyanlända in i samhället.

Det finns väl egentligen bara en sak som Henry Gustavsson inte är nöjd med när han ser tillbaka på golfåret.

Vädret.

– Ja, det har ju som bekant varit dåligt golfväder. Så en riktigt bra sommar står högt på önskelistan inför nästa år.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons