Annons

Nu är det definitivt jul igen

Osby • Publicerad 20 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Redan vid ingången till Granada i Lönsboda fanns tappra utställare som erbjöd bland annat frodiga julkransar att hälsa både tomte och julgäster välkomna med.

Innanför dörren kunde besökarna ta de första smakprovet. Vårrullar och struvor med thailändsk touch.

Annons

När väl snögubben samt jultomten som erbjöd alla barn en godispåse passerats var det bara att följa strömmen av människor. Traditionella julmarknadserbjudanden blandades med helt nya idéer.

Och skulle hungern sätta in efter att ha smakat marmelader, sylt, glögg och andra drycker så gick det att hugga in på specialjulmackan med sju olika påläggssorter.

Det är Victoria Winqvist som tagit över arrangemanget från sin mamma Maria Lindholm som i sin tur jobbat med julmarknaden i många år.

I och med den relativt tidiga starten på julmarknad är det inte ovanligt med sura vindar och regn. Men kanske bidrar det ruggiga vädret lite extra till viljan att krypa in i julvärmen, andas julluft och träffa vänner och bekanta.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons