Sport • Publicerad 20 november 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Röke leder den skånska innebandyettan med en poäng före Malmö Ungdom och tre före Stanstad. Men då serieledarna har en match mindre spelad så kan differensen bli fyra poäng vilket är ganska troligt.

– Skönt att skaffa det här lilla brytet, säger Träff

Årets Rökelag håller hög kvalitet både defensivt och offensivt.

– Vi har bara släppt in 16 mål så här långt vilket ger ett snitt på bara två insläppta mål, säger Röketränaren som menar att det är ett mycket bra facit i innebandy.

Vars lag gjorde matchens första mål endast 43 sekunder in på mellanperioden.

Sofia Eliasson spelade in till Matilda Persson som volleysköt bollen bakom Maja Bengtsson i gästernas mål. I den sjätte minuten ökade Hanna Simonsson till 2–0 på en kontring.

Engelholm hade sina chanser men då var matchens lirare Rökemålvakten Emelie Persson med på noterna.

Hon svarade till och med för en assist då Sofia Eliasson gjorde 3–0 på ett exakt utkast från Persson.

– Tre riktigt snygga mål som föregicks av bra spel, myser Träff.

Röke fick börja den tredje perioden med en spelare mindre när Fanny Berglund hade fått två minuter för otillåten trängning. Då kom också Engelholms mål genom Sandra Lilja.

Hemmalaget svarade för en kontrollerad insats då de hemmabesegrade Engelholm med 3-1.

– De kändes som att vi inte gav dem något tillfälle att komma in i matchen, säger nöjde Röketränare Rickard Träff.

– Emelie Persson var fantastisk i matchen med bara en insläppt kasse.