Annons

Rökevändning i Halmstad

Sport • Publicerad 20 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Nu pekar det uppåt för Röke. Tremålsskytten Jimmy Malmgren visade vägen i Halmstad. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Nu pekar det uppåt för Röke. Tremålsskytten Jimmy Malmgren visade vägen i Halmstad. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

– Vi har verkligen tagit tag i det de senaste två matcherna. Skönt att vi kunde hålla undan! Det klarade vi ju inte förra gången, säger Röketränaren Henrik Ehnberg och understryker hur mycket trepoängaren betyder:

– Den är enormt viktigt för oss. Ytterligare ett fall framåt. Vi jobbar hårt i försvaret, trycker i kontringarna och släpper bollen snabbare.

Annons

Men inledningsvis var det ett sömnigt Röke som klev in i Halmstad arena.

– Vi hade ju svårt att få ihop alla gubbarna till matchstart. Vi hade fyra-fem spelare som kom 40 minuter innan matchen började och första perioden kändes verkligen som uppvärmning. Den blev en väckarklocka för oss.

Även om Pontus Hellsing gav Röke ledningen efter 5,46 var det nämligen Halmstad som gick till första pausvilan i en 3–1-ledning efter bland annat två mål av förre Rökespelaren Linus Mohlin.

Röke kom ut starkt i den andra perioden. Jimmy Malmgren reducerade efter 41 sekunder och Andreas Johansson kvitterade till 3–3 efter 3,16. Båda gångerna med Zoltan Veszpremi på assisten.

– Första tio av andra steppade vi verkligen upp och hotar dem så som vi vill hota, säger Henrik Ehnberg.

– Men så faller vi in i den där falska tryggheten igen...

Innan andra perioden var över hade Johan Stål på nytt gett hemmalaget ledningen.

Samme Stål utökade till ett tvåmålsöverläge för Halmstad i inledningen av tredje akten.

26 sekunder senare reducerade Jimmy Malmgren med hjälp av sin radarpartner Zoltan Veszpremi. Efter 6,50 var rollerna ombytta och Veszpremi satte 5–5 på Jimmy Malmgrens passning. Knappa två minuter senare var ställningen 7–5 i Rökefavör sedan både Jimmy Malmgren och Zoltan Veszpremi hittat rätt igen.

Halmstad kröp visserligen lite närmare genom Teddie Lundberg men 19,08 dödade Edvin Andersson definitivt matchen när han satte 8–6 bakom en bortspelad målvakt.

Annons

– Alex (Ehnberg) snurrar upp tre spelare och passar Edvin som är fri vid bortre stolpen och kan rulla in bollen i öppet mål, berättar Röketränaren som är mycket nöjd med den sista perioden.

– Vi gör en fantastisk tredjeperiod, hittar igenom med våra skott och får utdelning. Vi hotar lite mer i sidled och då måste Halmstad förflytta sig.

Två rutinerade rävar klev fram i Halmstad.

– Zolle och Jimmy vågar mycket med bollen och kan både skjuta och passa. Det blev verkligen deras typ av match.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons