Annons

Albin äntligen i finrummet

Sport • Publicerad 21 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Han fick sannerligen jobba för det allsvenska avancemanget i Jönköping. Men nu är den 24-årige Ranserödsgrabben Albin Nilsson där.

– Det var lite svettigt, medger Albin som spelade högerback och mest fick ägna sig åt att jaga Jönköpingsspelare under den första halvleken när Trelleborg var satt under press och även hamnade i underläge med 0–1.

Annons

Men på stopptid kom Dino Islamovics magiska träff och den frälsande kvitteringen för TFF.

– Det var flera av deras spelare som la sig ner i gräset. Och för oss var det betydligt skönare att gå in till pausen med 1–1 än 0–1 och kniven mot strupen.

Jönköping kom aldrig nära i andra.

– Vi spelade modigare då. Efter 20 minuter mattades de av men det är ju inte så konstigt.

Hur var känslan när slutsignalen gick?

– Väldigt mycket glädje! Det var många spärrar som släppte och man bara njöt av stunden.

24-åringen hade massivt stöd från läktarplats på Stadsparksvallen.

– Jag hade en hel liga på plats. Hela familjen med mamma, pappa, August och Edvin (yngre bröderna), farmor och farfar, min farbror, min kusin och hennes pojkvän... Och så var min tjej Ellinor och hennes familj också på plats.

Men någon skumpa på bussen blev det alltså inte. Det var ingen som hade vågat planera för Trelleborgs FF:s återkomst till det allsvenska finrummet.

– Inget var planerat och ingen vågade prata om något firande före matchen. Magnus Andersson kommer ju från en by utanför Värnamo så hans föräldrar fick komma med två flak öl på vägen, så vi fick verkligen skrapa...

Annons

Väl tillbaka i Trelleborg blev det stor fest på Hotell Dannegården.

– Det var livat. Och i dag är det uppvaktningen på torget.

Ett konstant lyckorus?

– Ja, man har bara gått och småmyst hela dagen. Jag har varit i skolan men det har inte känts jobbigt, jag har fått så väldigt mycket fina ord. Detta är ju något som man har längtat efter så länge.

Finns det något lag/någon arena som känns lite extra speciell med allsvenskan?

– Det man tänker på först är ju att få spela derbyna mot Malmö FF. I cupen har vi träffat på en del allsvenska lag men Friends Arena (AIK:s hemvist) har jag aldrig spelat på så det ska också bli roligt.

Hässleholm trånar ju efter ett elitlag på herrsidan. Kan det bli aktuellt att Trelleborgs FF gör ”en Dalkurd”?

– Haha, nej det tror jag faktiskt inte. Jag tycker att det är lite konstigt som Dalkurd har gjort och även hur Uppsala kommun har agerat med tanke på att de redan har Sirius i stan. För min del hade jag gärna spelat i Hässleholm men jag trivs väldigt bra i Trelleborg också.

bild 1/2
Albin Nilsson och TFF i blött firande i omklädningsrummet efter matchen. Foto: TT
Trelleborgs FF firades under måndagskvällen på Rådhustorget i Trelleborg. IFK Hässleholms-produkten Albin Nilsson njuter längst till vänster i bild. Foto: Björn Sandberg
Albin Nilsson och TFF i blött firande i omklädningsrummet efter matchen. Foto: TT
Trelleborgs FF firades under måndagskvällen på Rådhustorget i Trelleborg. IFK Hässleholms-produkten Albin Nilsson njuter längst till vänster i bild. Foto: Björn Sandberg
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons