Annons

Duo förnyade med Vittsjö GIK

Sport Clara Markstedt och Amanda Persson spelar damallsvensk fotboll med Vittsjö GIK även nästa säsong. Clara och Amanda är de första spelarna i det nya Vittsjöbygget.
Sport • Publicerad 24 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

I veckan fick Vittsjö klart med vilka som ska leda laget under den sjunde raka säsongen i damallsvenskan. Matt Ross kommer tillsammans med Thomas Mårtensson träna Vittsjödamerna under 2018.

Vilket gör att det nu även börjar hända lite på spelarfronten då klubben nu kan presentera de första nya namnen.

Annons

Clara Markstedt är klar för sin tredje säsong i Vittsjö. Det blev bara tio matcher den här säsongen på grund av en besvärlig knäskada. När hon är helt friska är mittfältare/forwarden en av lagets viktigaste spelare med sin stora arbetskapacitet.

– Det finns möjligheter för mig att utvecklas här och jag trivs oerhört bra. Det var tyvärr en skadedrabbad säsong för mig i år men det känns skönt att jag kom tillbaka till de sista matcherna och jag är extra motiverad inför nästa säsong, säger Markstedt i ett pressmeddelande.

Amanda Persson kom till Vittsjö den här säsongen från Växjö DFF. Vänsterbacken har utvecklats mycket under sin första damallsvenska säsong då hon spelade 20 matcher med Vittsjö.

– Det är jättekul att vara kvar i Vittsjö. Jag har trivts bra i klubben och är sugen på att utvecklas ännu mer under nästa år, säger Persson.

Amanda var i veckan med Sveriges U23-landslag i Göteborg som vänskapsspelade mot Frankrike. Hon hoppade in i den andra halvleken och spelade de sista 20 minuterna. Fransyskorna var det bättre laget och vann med 2–0 efter ett mål i vardera halvlek.

Det var Amandas andra U23-landskamp under året då hon tidigare i höstas debuterade mot Norge. Amanda har den här säsongen även spelat F19-landskamper och har tidigare under karriären även gjort framträdande i U17-landslaget.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons