Annons

Carlsson ångrar inte flytten

Sport • Publicerad 25 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Måns Carlsson har assisterat till nio Tyringemål så här långt i höst. FOTO STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Måns Carlsson har assisterat till nio Tyringemål så här långt i höst. FOTO STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Måns Carlsson började spela ishockey hemma i Lysekil där han som 15-åring debuterade i stadens A-lag. Sedan blev det hockeygymnasium i Kungälv.

Där det blev både spel i J18 och J20 samt några matcher med seniorlaget med Kungälvs HK. Efter gymnasietiden följde en tvåårssejour med Frölunda och spel med J20-laget.

Annons

– Det var spännande då Frölunda är en klubb jag växt upp med. Det var en riktigt bra förening att vara i med en grym anläggning i Frölundaborg, säger Carlsson.

– Men det finns bra möjligheter även i Tyringe. Vill man träna extra så är det bara höra med vaktmästaren.

Dessutom får Måns här spela seniorhockey vilket gjorde att han inte tvekade när Tyringe hörde av sig.

– Det kändes bra då jag visste att Marcus Norell och André Reimer är duktiga ungdomstränare.

Med sina 190 centimeter över havet och med vikten på 90 kilo är Carlsson en stabil och storväxt center. Han har så är långt samlat ihop tio poäng. Men av dessa är bara ett mål.

– Jag är en spelfördelare som gör fler assister än mål. Det är det som gäller för mig, säger Tyringecentern som bor i Hässleholm men jobbar som elevassistent på en skola i Tyringe.

Så här långt har det varit lite si och så med Tyringespelet.

– Det har varit lite fram och tillbaka. Men när vi spelat som bäst och följt vår game plan har vi även kunnat rubba topplagen, säger Carlsson.

– Vi har en rolig blandning i truppen med unga spelare som håller hög klass som är hungriga och vill vidare i karriären blandat med några äldre med lite mer rutin.

Måns Carlsson tror på en seger i eftermiddag mot Grästorp.

– Det var en svajig match där uppe där vi tappade 4–1 till 4–4. Men vi tog tag i det i den tredje perioden och vann matchen. Jag tycker vi bör kunna slå dem även hemma.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons