Annons

Röstproblem stoppar Perrelli i Pippin

Kultur och Nöje På måndagen lämnade Malmö Opera besked om att Charlotte Perrelli måste avstå från medverkan den kommande musikal Pippin.
Publicerad 27 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Charlotte Perrelli. Foto: TT
Charlotte Perrelli. Foto: TT

Charlotte Perrelli skulle spela rollen som Katarina, prins Pippins älskade i Malmö Operas nästa stora musiklasatsning Pippin. Nu hindrar röstproblem henne från att medverka.

– Jag hade verkligen sett fram emot att komma tillbaka till Malmö Opera men inser att det är inte är möjligt att genomföra en större produktion just nu, säger hon i ett pressmeddelande. Jag måste lyssna på läkaren och tänka på hälsan. Vila och rehabilitering står på schemat kommande tiden. Jag hoppas att jag snart kan komma tillbaka till Malmö Opera i någon annan föreställning framöver.

Annons

Det blir Åsa Fång, känd från bland annat Billy Elliot och Kinky Boots, som tar över rollen som Katarina.

Fång skulle egentligen ha spelat Pippins styvmor Fastrada och musikalens regissör, Ronny Danielsson, letar nu efter enersättare till den rollen.

I övriga roller medverkar bland andra Lindy Larsson och Oscar Pierrou Lindén och kostymerna är skapade av Camilla Thulin.

Pippin är en Broadwaymusikal från 1972 med musik och sångtexter av Stephen Schwartz och manus av Roger O Hirson.

Den handlar om ett teatersällskap som berättar historien om prins Pippin som är förvirrad i tillvaron och försöker finna meningen med livet på alla möjliga sätt. Planerad premiär på Malmö opera är 27 januari 2017.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons