Annons

27.e plats i VM för systrarna Wegner

Bowling Damernas tvåmanna, som avgjordes i natt, vanns av Sydkorea. Systrarna Jenny och Cajsa Wegner, från BK 59:an, hade det däremot tyngre och slutade på en 27:e plats.
Sport • Publicerad 29 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Precis som tidigare under VM var det en besvärlig oljeprofil för spelarna att behärska, och det ville sig inte riktigt för systrarna Wegner trots att de kämpade och slet allt vad de kunde.

Cajsa Wegner låg på en jämn nivå under de sex serier som bowlades. Fem av serierna låg mellan 190 och 199 och den sjätte på 210 och fick totalt 1175 poäng. Storasyster Jenny hade större spridning - mellan 236 och 157 -  och fick totalt 1187 poäng.

Annons

Bäst av tjejparen gick det för Isabelle Hultin och Sandra Andersson som slutade på en 15:e plats med sina 2420 poäng. Avståndet upp till topp fyra var knappt 100 poäng.

Sandra Andersson är just nu enda svenska som som  ligger topp 24 i All Event med sin 20:e plats. Strax utanför topp 24, på en 27:e plats, finns Jenny Wegner. Lillasyster Cajsa finns lite längre ner i resultatlistan, på en 60:e plats.

De har dock goda möjligheter att avancera om de får spelet att stämma eftersom resultatnivån inte varit så hög hittills i VM. Exempelvis så har 60:e placerade Cajsa Wegner endast 65 poäng upp till 24:e plats.

Härnäst väntar tremanna för tjejerna, och det drar igång med tre serier i kväll onsdag med tre serier och avslutas under torsdagen med ytterligare tre serier.

NSk
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons