Annons

Cyklister tvingas ut på vägen

HANASKOG En trebarnsmamma i Hanaskog påpekar i en synpunkt till kommunen att bilar och husvagnar ofta står parkerade på cykelbanorna i byn.
Osby • Publicerad 5 december 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

En trebarnsmamma i Hanaskog påpekar i en synpunkt till kommunen att bilar och husvagnar ofta står parkerade på cykelbanorna i byn. Detta gör att cyklister och gående tvingas ut på vägbanorna för att kunna ta sig fram och oskyddade trafikanter på bilvägen är inte säkert – speciellt inte om det kommer bilar från båda hållen. Extra farligt är det när barn på väg till skolan eller busshållplatsen tvingas ut på vägen. I ett svar från kommunen skriver enhetschef Henrik Arvidsson att oskyddade trafikanter inte ska tvingas ut på körbanan för att passera parkerade fordon och att kommunen har uppmärksammat parkeringsvakter på att fordon ställs upp på cykelbanorna.

Han skriver också att det inte ska behövas skyltar som talar om att parkering är förbjuden eftersom det är förbjudet att parkera på cykelfält. Kommunen kommer på nytt att informera parkeringsvakter om det här problemet.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons