Annons

Bragdinsats när Sverige slog Norge

Sport • Publicerad 8 december 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Sveriges handbolls damer jublar efter vinsten i fredagens match i grupp B mellan Norge och Sverige i EgeTrans Arena i Bietingheim-Bissingen under handbolls-VM i Tyskland.
Foto: Christine Olsson/TT
Sveriges handbolls damer jublar efter vinsten i fredagens match i grupp B mellan Norge och Sverige i EgeTrans Arena i Bietingheim-Bissingen under handbolls-VM i Tyskland. Foto: Christine Olsson/TT

- Jag är bara så oerhört stolt just nu över tjejerna, att vi trodde på det fullt ut. Jag är bara helt tom i huvudet just nu, sa en känslosam förbundskapten, säger Henrik Signell till Kanal 5 efter matchen.

Annons

Det svenska laget var bra med från början till slut. En ledning med 9-8 vändes till underläge med två mål i halvtid. Men de blågula tjejerna kom tillbaka och var ikapp snabbt när den andra halvleken började.

- Vi bestämde oss för att tro på det och ge allt och under matchen fick vi en härligt god känsla. I den första halvleken var vi lite glesa i försvaret, men det rättade vi till sedan och framåt var vi bra hela matchen, summerade Lugifostrade Lagerqvist som fick massvis av beröm efter den bragdartade segern.

Bella Gulldén som hade skarpladdat skytte hela matchen fyllde i:

Segern mot Norge gav inte bara gruppseger utan även stärkt självförtroende för det svenska laget som efter en tveksam start på VM, mot Polen, har radat upp segrar och avslutat gruppspelet på bästa möjliga sätt, en överraskning som säkert kommer att ge eko bland de övriga lagen i mästerskapen.

Artur G BlidingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons