Andra strafförlusten i rad för Osby

Sport • Publicerad 10 december 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Osby-produkten Daniel Petersson är ett av Glimma-förvärven. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv.

Det var två lag i Osby Ishall som hade lite olika förutsättningar inför matchen. För Gislaved gällde seger för att kunna nå en plats i Alltvåan efter jul medan Osby knappast kan bli annat än tia i Hockeytvåans tabell.

Det blev trots det en väldigt öppen match med massor av chanser från bägge håll.

Osby vann den första perioden med 1–0 efter mål av Erik Jönsson. Det blev dock en stunds förvirring då pucken studsade ut ur målet lika snabbt som den kom in. Gislaved kontrade och satte i sin tur pucken i nät. Domarna enades till slut om att Jönssons skott hade gått i mål.

– Spelmässigt tyckte jag att den första perioden var den bästa för vår del denna gång, menar Ola Higgins som fick se en snabb kvittering i mellanperioden.

Klockan hade inte tickat mer än i 59 sekunder då en Osbyback tappade pucken vid den egna blå linjen till Gislaveds Albert Bolush. Han passade fram den till Dennis Suvajac som inte gjorde något misstag.

Men Osby kom snabbt tillbaka och tog ånyo ledningen då Louis Vlahakis gjorde sitt första mål för sin nya klubb. Sackarias Andersson satte 2-2 då Gislaved hade lyxen att ha två spelare mer på banan, De gjorde också 3–2 strax innan mittenperioden var slut då Dennis Suvajac stänkte in pucken efter ett vackert anfall.

– Vi har lite bekymmer med att spela mot lag som Gislaved. De blir väldigt intensivt vilket gör att vi blir uppstressade, säger Higgins.

Gislaved låg på i den tredje perioden för att avgöra matchen och säkra de tre poängen. De hade ett gyllene läge fyra minuter in på slutperioden då de under närmare två minuterna spelade fem mot tre.

Men hemmalaget försvarade sig bra och styrkta av detta kunde de i mitten av perioden kvittera. Jonathan Dzambas Nilsson passade in framför mål där Daniel Petersson mötte och drog in pucken bakom en chanslös Alexander Emanuelsson i Gislavedsmålet.

I sudden hade bägge lagen fina chanser till ett segermål. Bland annat missade både Daniel Petersson och Axel Blomqvist frilägen för hemmalaget.

Det var inte heller någon större precision i den följande straffläggningen där bara fem av sex straffar resulterade i mål. Jakub Komma var dock nära men hans skott tog i ribban. I straffen efter gjorde Sackarias Andersson mål och ordnade två poäng till sitt Gislaved.

– Jag är nöjd med vissa stunder av matchen där vi glimtade till. Sedan vill jag berömma Scott Hector som var duktig i målet, säger Higgins vars Osby spelar sista hemmamatchen för det här året på onsdag då Olofström kommer på besök.