Annons

Röke spelar derby med hög temperatur

Sport Kan Röke hitta tillbaka till formen från säsongsinledningen?
Sport • Publicerad 17 december 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Henrik Ehnberg har tron på att det vänder i matchen mot Munka-Ljungby. Båda lagen har underpresterat på sistone. Arkivbild
Henrik Ehnberg har tron på att det vänder i matchen mot Munka-Ljungby. Båda lagen har underpresterat på sistone. Arkivbild

Med en match kvar innan julvilan ligger Röke trea och Munka-Ljungby fyra i division 1 södra Götaland.

Eftersom det är fyra lag som får kvala uppåt är det här en match där både Röke och Munka-Ljungby behöver hitta formen.

Annons

– För varje dag som går kommer vi närmare kvalet. Detta är en enormt viktig match för oss båda, säger Henrik Ehnberg.

Röke har spetsat till truppen med forwarden Niklas Carlsson från Lindesberg, samma klubb som Pontus Hellsing och Andreas Johansson anslöt från inför säsongen. Carlsson kommer att gå in från start direkt.

– Han går rakt in, han har gett allt på träningarna och han, Pontus och Andreas ger varandra jättebra energi, berättar Ehnberg, som kommer att få coachhjälp från Rökeikonen Kristian Torstensson.

Torstensson hjälper till fram till julen och detta kan således bli hans enda match på Rökebänken. Men Henrik Ehnberg är hoppfull inför framtiden.

– Jag räknar iskallt med att gruppen ger honom så mycket kärlek att han får svårt att säga nej. Vill man så går det att hitta en lösning, säger han.

Det som försvårar är att Torstensson bor i Vinslöv, jobbar i Kristianstad och saknar körkort.

Fabian Rönningdal har varit sjuk i lunginflammation men kommer att vara tillbaka mot Munka-Ljungby, i första hand på bänken.

– Det är otur att han blev sjuk när han blev, precis när han hade jobbat sig in i laget, säger Ehnberg.

Däremot saknas forwarden Ted Nilsson. Även han har varit sjuk och eftersom han har missat två veckors träning får han vila över julen.

– Han har inte blivit frisk, så det är bättre att han får bli 100 procent återställd först.

Annons

I höstens premiär vann Röke borta mot Munka-Ljungby trots en svag försäsong. Henrik Ehnberg ser likheter med morgondagens match.

– Nu står vi i ett liknande läge där det har varit lite knackigt ett tag. Och nu börjar det bli allvar, säger han.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons